Flere steder i Nordsjælland er der i dag målt 20,8 grader.

Juhuu: Så varm blev fredagen

I dag blev den varmeste martsdag siden 1990. De højeste officielle temperaturer er målt i Jylland, men læsernes uofficielle målinger fra Hovedstadsområdet stikker dem med flere grader.

20 grader i Asserbo, 22,9 grader på Amager og hele 27,4 grader i solen på Frederiksberg. Vi bad vores læsere indsende deres billeder af termometre.

Og selvom det ifølge de officielle målinger i dag skulle være varmest i Jylland samt Nordsjælland, så har Frank Hemdrup Pedersen målt hele 27,4 grader på Frederiksberg. Han skriver også, at målingen er lavet i solen. Den højeste officielle måling er den del lavere. 

Læs også Guide til weekenden: Vestindisk historie, jagt og papegøjer

- Flere steder i Nordsjælland er der i dag målt 20,8 grader, lyder det fra Per Christiansen, Vagthavende ved TV 2 Vejret.  Når man officielt laver temperaturmålinger er der en del faktorer, som spiller ind. 

- Der er særlige krav. For eksempel skal der måles i to meters højde, og så skal vejrstationen stå frit. Derfor kan man sagtens selv have lavet en højere måling hjemme for eksmepel i læ, lyder det fra  Per Christiansen. 

Vores læser Lisbeth Iben Bauer har for eksempel målt 23 grader i Borup. 

23 grader i Borup.

I Asserbo siger termometeret knap 20 grader. 

20 grader i Asserbo.

Læs også Udlændinge ville have fingre i nordsjællandsk slot