Jordens Søjler på vej til udlandet

Østre Gasværks succes-musical har vakt interesse i det store udland

Historien er engelsk og skabt af succes-forfatteren Ken Follett. Men det er danskere, der har har taget fortællingen og gjort den til en musical på Østre Gasværk i København. Og det har de gjort så godt, at flere teatre i udlandet har vist interesse for at sætte produktionen af Jordens Søjler op.

Det skriver Østre Gasværk i en pressemeddelelse, her få dage før Jordens Søjler kan opleves for sidste gang.

-Det er fantastisk spændende med den overvældende interesse for vores forestilling. Hvor kunne det være skønt at se vores version af Jordens Søjler i udlandet. Det er en kæmpe cadeau til hele holdet bag. Jeg har haft flere besøg fra Skandinavien og Tyskland, og det ser rigtig lovende ud. Men jeg ved også af erfaring, at det er en stor opgave, så jeg krydser fingre, men tør næsten ikke håbe for meget på det, siger Pia Jette Hansen, direktør for Østre Gasværk Teater.

Det er teatre i både England, Norge, Sverige, Finland og Tyskland, der har haft følere ude efter forestillingen - og hvis interessen ender med reelle produktioner, så kan et udenlandsk publikum altså også komme til at nyde sangene og forestillingen, der handler om et katedralbyggeri i 1100-tallets England.

I Danmark har 72.000 mennesker nu set forestillingen, der definitivt slutter i denne uge - nemlig på søndag. Men mange flere kender historien - for forfatteren Ken Folletts bog er en international bestseller. Den er oversat til 30 sprog og solgt i 25 millioner eksemplarer.

Sidste år fulgte TV 2 Lorry nogle af forestillingens medvirkende, da de tog til England for at besøge Ken Follett. Det kan du se her:

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik