Jordemødre fra USA i praktik i Roskilde: "I gør noget særligt for kvinden"

Amerikanske jordemoderstuderende er i øjeblikket på udveksling på fødegangene i Roskilde og Hillerød. Vi kan nemlig noget særligt, når det kommer til fødsler.

En række kommende jordemødre fra USA bliver disse dage vist rundt på fødeafdelingen på Nordsjællands Hospital i Hillerød og Sjællands Universitetshospital i Roskilde.

I alt 10 studerende fra School of Nursing i Michigan er i gang med et kortere praktikforløb for at se, hvordan det foregår på fødeafdelingerne i Roskilde og i Hillerød.

Og de vordende jordemødre har ikke krydset Atlanterhavet forgæves.

- Det, der har været rigtig godt ved at være her, er at se, hvor naturlige alle fødslerne har været. Jeg har været med til så smukke fødsler blandt andet i vandet, siger Bailey Forde, som er jordemoderstuderende på Michigan School of Nursing.

Det er organisationen DIS (Study Abroad in Scandinavia), der som noget nyt har givet amerikanske studerende mulighed for praktikforløb i Danmark.

For selvom vi hører, hvordan de danske fødeafdelinger er udfordret og mangler hænder, så kan de alligevel noget, der er værd at give videre.

- Det er jordemødrene, og det er vores fokus på at understøtte den fysiologiske normale, ukomplicerede fødsel, siger Mette Sejer Sørensen, jordemor og kursusansvarlig hos DIS.

Det er Gabriela Miles helt enig i.

- Jeg tror, den største forskel, jeg har lagt mærke til, er på fødeafdelingen og ikke bare uddannelsen. I USA fokuserer vi meget på medicinen fremfor kvinden som helhed.  Og jeg tror, at  den måde de gør det her, styrker de virkelige kvinden gennem hele forløbet, fortæller Gabriela Miles, jordemoderstuderende på Michigan School of Nursing.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Flere af de studerende har blandt andet overværet naturlige fødsler i badekar.
Flere af de studerende har blandt andet overværet naturlige fødsler i badekar.
Foto: TV 2 Kosmopol

Gavner ikke kun de studerende

Jordemoderuddannelsen er bygget op på forskelligvis i Danmark og i USA.

Og selvom det er de amerikanske studerende, der primært skal lære noget af de danske jordemødre, så er det ikke kun de amerikanske udvekslingsstuderende, det nye samarbejde gavner.

- Det er også interessant for os, forstået på den måde, at når de ser, hvordan vi gør med egne øjne, så stiller de måske nogle andre spørgsmål, som vi bliver konfronteret med. På den måde kommer vi også til at se på os selv med andre øjne, forklarer Mette Sejer Sørensen.

De studerende skal være i Danmark i cirka fire en halv uge. Ud over de to uger i praktik på fødeafdelingen, skal de også have undervisning i det danske sundhedsvæsen og dansk kultur.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik