Jordbæravler har ikke set noget lignende i 35 år: "For 6 uger siden var det vinter"

Den rekordvarme maj har skudt jordbærsæsonen i gang langt tidligere end normalt.

Hvem glæder sig ikke til lækre, danske sommerjordbær?

Nu behøver du ikke vente længere.

quote Jeg troede ikke, det ville blive til noget særligt i år, men så tog Vorherre over

Ernst Gleerup, jordbæravler på Vejborggård

Det gode vejr har nemlig sat så meget gang i jordbærenes vækst, at jordbæravlere allerede nu åbner op for pluk-selv-jordbær. Normalt begynder de først i slut-juni.

- Vi har åbnet ekstraordinært tidligt op for pluk-selv-jordbær, fordi vejret har presset jordbærrene frem i et tempo, som jeg ikke har set de 35 år, jeg har haft jordbær, siger Ernst Gleerup, som er jordbæravler på Vejborggård i Gørløse. 

Den rekordvarme maj er årsagen til de tidlige jordbær. I løbet af maj måned var der hele 15 dage, hvor temperaturen nåede over 25 grader.

Men i april kiggede Ernst Gleerup ud af vinduet uden at forvente sig noget særligt af sæsonen.

- For seks uger siden var det vinter, og jeg troede ikke, det ville blive til noget særligt i år, men så tog Vorherre over, siger han.

- Varmen har gjort jordbærrene rigtig søde i år, siger Ernst Gleerup. 

Sådan ser de flotte, danske jordbær ud lige nu.
Sådan ser de flotte, danske jordbær ud lige nu.
Foto: TV 2 Kosmopol

I weekenden vrimlede det med jordbær-glade sjællændere på Vejborggård. Den tidlige sæson får til gengæld betydning for sæsonens længde, spår Ernst Gleerup.

- Jordbærrene vokser så hurtigt, at de næsten ikke kan følge med. Fortsætter det sådan, så bliver det en hurtig og kort jordbærsæson. Så folk skal ikke vente med at plukke, til de kommer tilbage fra ferie, siger han.

​På Vejborggård forventer man rigtig mange gæster på grundlovsdag. Udover jordbær sælder de også eksempelvis nyopgravede kartofler, friske rabarber og løg. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik