Jonas Larsen svømmer sig til bronze ved para-OL

I 150 meter medley snusede Ishøjsvømmeren til sølvet, men kunne til slut ikke holde kineseren bag sig.

Svømmeren Jonas Larsen vandt sent mandag aften dansk tid bronze i 150 meter medley ved para-OL i Rio.

Det er Danmarks anden medalje ved de paralympiske lege.

Med medaljen leverede Jonas Larsen som forventet, men han var helt oppe og snuse til sølvmedaljen undervejs.

Efter de første 50 meter vendte Jonas Larsen nemlig som nummer to efter den suveræne newzealænder Leslie Cameron, men i løbet af brystsvømningen blev danskeren overhalet af kineseren Jin Zhipeng og gled ned på tredjepladsen.

Derefter ventede de 50 meter fri til mål, men danskeren nåede ikke forbi kineseren, der nåede bassinkanten næsten syv sekunder foran danskeren.

Leslie Cameron vandt guld i ny verdensrekordtid.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Jonas Larsen var kommet til finalen med tredjebedste tid af de ti deltagere i de to indledende heat.

Da Jonas Larsen havde over fem sekunder ned til svømmeren med fjerdebedste tid, italieneren Efrem Morelli, var der på forhånd lagt op til en dansk medalje.

Cameron Leslie var også i indledende heat hurtigst af alle.

Det var ikke overraskende, eftersom svømmeren fra New Zealand vandt guld i 150 meter medley ved de paralympiske lege i både Beijing i 2008 og i London i 2012. I Rio fuldendte han dermed sit hattrick.

Danmark har tidligere ved para-OL vundet én medalje.

Den sikrede bordtennisspilleren Peter Rosenmeier, da han natten til mandag dansk tid vandt sin finale og sikrede en guldmedalje.