Foto: TV 2 Lorry

Jødisk samfund: Bevogtningen skal tages alvorligt

Det er ikke afgørende, om det er politiet eller miltæret, der bevogter mulige jødiske terrormål i København, mener formand.

Skal politiet eller militæret tage sig af den nødvendige bevogtning af mulige terrormål i København? Debatten har raset i flere dage, og et flertal udenom regeringen er klar til at lade militæret tage sig en del af opgaverne - nemlig bevogtningen af mulige terrormål og hjælp til kontrol ved grænserne.

Særligt jødiske institutioner anses for at være i risikozonen, og nu siger formanden for Det Jødiske Samfund, Dan Rosenberg Asmussen til Ritzau, at det for ham ikke er afgørende, hvem der tager sig af opgaven.

-Vi er ikke så optaget af, hvorvidt det er militær eller politi. Vi er optaget af, om man tager bevogtningsopgaven alvorligt, og det synes jeg, at den her debat tyder på, at man gør, siger han til nyhedsburauet

Politiets overarbejdspukkel er steget enormt i de sidste måneder, og på TV 2 Lorry fortalte vi i går om, hvor hårdt de enkelte politikredse i vores sendeområde er ramt. Det vil sige Midt- og Vestsjællands Politi, Københavns Vestegns Politi, Nordsjællands Politi og Københavns Politi. Sidstnævnte politikreds er særligt hårdt ramt. Det indslag kan du se her.

Det er Dansk Folkeparti, der står bag forslaget om at lade militæret overtage bevogtningsopgaverne.

- Man burde tage et stort antal professionelle soldater og uddanne dem til at tage sig af bevogtningsopgaverne, så politiet kan fritages og koncentrere sig om opgaverne hjemme i kredsene, siger DF's retsordfører, Peter Kofod Poulsen, til tv2.dk.