Jobcentre spotter stress hos ledige

Mange københavnere uden for arbejdsmarkedet udvikler stress. Derfor har Københavns jobcentre og stressklinikker indgået et samarbejde, så borgerne får hjælp til at tackle stressniveauet.

Stress er en af vore tids helt store folkesygedomme.

Alene i København lever over 130.000 borgere – ifølge Københavns Kommune - med et højt stressniveau.

39 procent af dem står uden for arbejdsmarkedet, og for mange af dem bliver det en ond spiral, hvor det bliver umuligt at finde et arbejde, fordi stressen fylder for meget. 

Derfor har jobcentrene i København siden januar 2018 haft mulighed for at henvise stressramte ledige og sygemeldte københavnere direkte til byens stressklinikker. 

Den seneste evaluering af stressklinikkerne viser, at 87 procent af de borgere, der har været igennem et stressforløb, oplever en reduktion i stressniveauet, skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Dobbelt så mange henvisninger

Tilbuddet er efterhånden blevet så populært, at antallet af henvisninger fra marts måned i år er blevet skruet op til det dobbelte, hvilket er ti borgere om ugen. 

- Mange københavnere ender med at udvikle stress, fordi de står uden for arbejdsmarkedet og ikke kan vide, hvornår jobbet kommer. Her har vi et ansvar for at hjælpe københavnerne med at tackle deres stress, så de får overskuddet til at komme videre i deres liv. Derfor er jeg rigtig glad for vores samarbejde med byens jobcentre, siger sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling (SF). 

Jobcentrene kan både henvise borgere, der står uden for arbejdsmarkedet, og borgere, der er sygemeldte med stress fra deres arbejde. 

- Det er rigtig positivt, at så mange ledige københavnere får reduceret deres stress på byens stressklinikker, men vi skal også være opmærksomme på dem, der udvikler stress i forbindelse med deres arbejde. Her viser en række erfaringer, at for at undgå yderligere lange sygemeldinger, er det vigtigt for mange stressramte, at de hurtigt bliver en del af arbejdspladsen igen, så der aktivt kan laves de ændringer, der skal til, for at stress ikke indtræder igen, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V). 

God langtidseffekt

Evalueringerne af stressklinikkerne viser også, at andelen af borgere, der er i beskæftigelse, er større et halvt år efter forløbet, sammenlignet med før forløbets start. 

Målingen af forløbets langtidseffekt ét år efter viser desuden, at 62 procent af borgerne vurderer, at forløbet på stressklinikken har haft en positiv betydning for deres arbejdsliv.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik