Jobcentre laver dobbeltarbejde

Jobcentrenes IT-systemer, der bruges til et registere de ledige, kører så dårligt, at man mange steder kører skuffesystemer og registerer oplysningerne dobbelt, for at sikre at ingenting forsvinder, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Kommunerne har måtte opfinde hjemmelavede, manuelle løsninger, for eksempel i regneark, for at være sikre på, at borgerne får det, de har ret til. Man har ikke kunnet stole på de data, der ligger i systemet, siger konsulent hos Kommunernes Landsforening, Brian Siggaard.
Der er to godkendte systemer, KMD's Opera og det mindre IT-firma Medialogics Workbase. Begge systemer havde i foråret store problemer med at indføre en ny måde at kategorisere de ledige i it-systemet, de såkaldte matchkategorier.
- Da man skulle over på det nye system var det smækfyldt med fejl . Nogle steder kunne medarbejderne ude i Jobcentrene slet ikke arbejde, siger Brian Siggaard
- Der er ingen tvivl om, at leverandørerne har været meget pressede. Samtidig er der nærmest ugentlige lovændringer på beskæftigelsesområdet. Og hver gang, der ændres på reglerne, kræver det en ændring i it-systemet. Og her har leverandørerne haft svært ved at leve op til det, de har lovet kommunerne, siger Brian Siggaard.
Via KL overvejer kommunerne nu at rejse erstatningskrav mod leverandørerne.
- Det er utroligt svært at regne ud, hvad det koster af ekstra tid for os. Men vi overvejer et erstatningskrav sammen med de andre kommuner, siger Niels Rasmussen, som er sektionsleder i Jobcenter Hillerød, der bruger Medialogics Workbase.
Medialogic oplyser, at man er i gang med at rette op på de problemer, der opstod i foråret, da de nye matchkategorier trådte i kraft.
- Ingen var helt klar over konsekvenserne af den lovgivning, der blev udført, og det gav både os og KMD problemer, siger Kate Turch, administerende direktør hos Medialogic


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik