Jetset-restaurant taber millioner

Restaurant Nokken i Rungsted Havn, hvor de rige og kendte svinger champagneglassene, har store problemer og taber millioner hvert år.

Restaurant Nokken i Rungsted Havn, der er blandt de kendte danskeres yndlingssted, taber millioner på bundlinjen samtidig med, at man sidste år ikke har overholdt reglerne for moms og skat. Det skriver Business.dk.

Det fremgår af det netop offentliggjorte regnskab, hvor revisor Mogens Schougaard tager alvorligt forbehold for, hvad der er foregået på kendisrestauranten gennem det seneste års tid.

Ud over mangelfuld assistance fra restaurantens bogholderi påpeger revisoren, at spisestedet ikke har overholdt reglerne for angivelse og afregning af moms og skat, hvilket ifølge revisoren kan være ansvarspådragende over for ledelsen.

Medejer af Nokken Jesper Møller understreger dog, at det er tidligere direktør Kristian Darmer, der har ansvaret for det, hvilket også er en af årsagerne til, at han stoppede som direktør for Nokken i marts 2010.

- Det var os selv i bestyrelsen, der havde bedt revisorerne om at kigge på de forhold. Det har vi taget hånd om nu, og det, der skete, var en enlig svale, siger han - ifølge Business.dk.

På bundlinjen lyder tabet på knap 3,2 millioner kroner før skat. De sidste fire år har Nokken tabt over 16 millioner kroner før skat.

Ud over det store underskud og en negativ bruttofortjeneste plages Restaurant Nokken af en bankgæld på over fem millioner kroner samt en blodrød egenkapital, der stort set er i samme størrelsesorden dog med negativt fortegn.

Nokken har tidligere gjort sig bemærket ved at have erhvervskvinden Rigmor Zobel som blikfang, da hun i restaurantens medlemsblad fortalte om, hvordan hun dyrkede sit netværk på den fashionable restaurant.

/ritzau/