Jernbanebyggeri giver panderynker

Når byggeriet af København-Ringsted-jernbanen går i gang vil rundkørslen ved motorvejstilkørsel 32 Køge blive annulleret og siden erstattet af en ny til- og frakørsel. Det skriver DAGBLADET Køge.

Køge Kommune, Banedanmark og Vejdirektoratet skal inden byggeriet går i gang i 2013 have fundet en midlertidig løsning på, hvordan blandt andet lastbilerne fra Skandinavisk Transport Center, STC, kan komme til og fra motorvejen, mens byggeriet af jernbanen står på midt i den rundkørsel, der allerede i dag er en trafikal flaskehals.

Direktør for STC, Thomas Kampmann, krydser fingre for, at der skabes en alternativ adgang til transportcenteret ved så hurtigt som muligt at anlægge den planlagte såkaldte halve omfartsvej fra transportcenteret til Egedesvej, hvor det vil være muligt at komme på motorvejen.
Ingenting ligger endnu fast, men i følge direktør for STC, Thomas Kampmann, er det desuden en mulighed, at lave et såkaldt intelligent lyskryds, der midlertidigt kan erstatte rundkørslen ved til- og frakørsel 32.

Logistikvirksomheden JN Spedition, der fra april tager et nyt fryselager bygget på STC i brug, er bekymrede over, at der endnu ikke er en endelig plan for afviklingen af trafikken i forbindelse med jernbanebyggeriet.

- Jeg stiller mig skeptisk over, at der endnu ikke er en plan. Vi har ingen biler, der kan flyve, så der skal findes en løsning. Det kan ikke være JN Speditions problem, at der kommer en jernbane, siger administrerende direktør i JN Spedition, Ove Søltoft, der tilføjer, at virksomheden til sommer vil have 200-300 lastbiler, der dagligt skal til og fra motorvejen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik