00:24

Jens fejrede bog om kød med levende kalv: Nu er der shitstorm

Hvad der skulle have været en festlig 'gimmick' endte i ordkrig på de sociale medier.

Pølserne sitrede på grillen, Dannebrog vajede, og i dagens anledning var kalven Tabitha til stede. Lørdag fejrede Jens "Slagter" udgivelsen af debatbogen 'Det gode kød' foran sin slagterbutik ved Kultorvet. 

Men den ellers så festlige begivenhed endte ikke som forventet. 

- Der var mange glade gæster tilstede. Det var først bagefter, jeg opdagede alle de fortørnede mennesker på vores Facebookside, siger Jens "Slagter", der er indehaver af Slagteren ved Kultorvet, til TV 2 Lorry. 

Læs også Ny Tivolisæson med endnu mere fyrværkeri

På få timer gik 'ratingen' på Facebooksiden 'Slagteren ved Kultorvet' ifølge Jens 'Slagter' fra 4,8 til 2,2 - og det væltede ind med sure kommentarer. 

"Hvor er dybt tragisk at stille en kalv midt i en menneskemængde, når I arbejder for at sælge døde dyr. Dybt usmageligt. Den ser hverken ud til at have mad eller drikke, og den bliver holdt fast på den måde. Bvadr. Stakkels kalv." Sådan skriver Rikke Norman Pedersen blandt andet, mens hun har anmeldt slagerbutikken med én stjerne ud af fem mulige.  

 

 

 

- Jeg er chokeret over, hvor grimme ting folk skrev til os. Det kom meget bag på mig, at der kunne sidde så mange mennekser bag skærmen og rase over, at vi havde en kalv foran butikken i tre timer, lyder det fra slagteren, der tilføjer at ingen, der var mødt op eller gik forbi kalven ved slagterbutikken, kom med sure opstod. 

Læs også Københavner-burger kåret som en af verdens bedste: "Det er sindssygt"

Ifølge slagteren kommer 'shitstormen' fra veganere, og derfor tager slagteren ikke kommentarerne så tungt. 

- Jeg blev forbavset over så mange, der tilsyneladende var blevet stødt over, at der stod en kalv hos os, men så fandt jeg ud af, at langt de fleste kommentarer kom fra veganere, og så tager jeg det ikke så tungt.  De grimme indlæg kommer fra folk, der i forvejen aldrig kunne finde på at købe noget i vores butik, siger Jens "Slagter". 

Herudover påpeger slagteren, at kalven er vant til at begå sig blandt mennesker og på ingen måde har lidt nød de tre timer, hvor den stod hos dem.

- Det er ikke rigtigt, når de skriver, at kalven lider nød. Den er vant til at være blandt mennesker. Den elsker - ligesom en hundehvalp - at blive nusset af de forbipassende børn. Den stod endda og tyggede drøv, hvilket er et tegn på, at den har det meget afslappet, siger slagteren. 

Læs også Jens Slagter raser over supermarkeders 'falske' roastbeef

Pointen glippede

Og selvom slagteren ikke tager angrebene tungt, er han ærgerlig over, at de sure facebookbrugere slet ikke fangede pointen i bogen, der blev fejret. 

- Bogen handler jo lige netop om dyrevelfærd, økologi og et ønske om, at vi alle som forbrugere, skal blive mere oplyste og kritiske i forhold til fødevarer. Folk skal vide, at kød ikke er noget, der kommer fra en plastikbakke i en køledisk, siger Jens 'Slagter' og tilføjer:

- Så hvis nogen, efter de har set kalven, er kommet frem til at de ikke længere vil spise kød, så har vi jo på en måde lykkedes. Debatbogen handler jo lige netop om, at vi skal være bevidste om, hvad vi putter i munden. 

Her kan du se facebookopslaget, der skabte debat. 

Læs også De storsælger i Kina: Opskrift på udenlandsk middagsfavorit