00:24

Ramt af hjertetilfælde på arbejdet: Jens Slagter er død

Jens Slagter fra Kultorvet var kendt af mange for sine holdninger til kvalitet og økologi. Torsdag døde han, da han blev ramt af et hjertetilfælde.

Jens Petersen - bedre kendt som Jens Slagter -  var indehaver af Slagteren på Kultorvet og var et kendt ansigt for mange. En mand der gjorde sig bemærket med sin karakteristiske bowlerhat og holdning til især økologi og kvalitet. 

Torsdag døde han, efter han blev ramt af et hjertetilfælde midt i arbejdstiden. Han blev 59 år. 

Det bekræfter bestyrelsesformand for Slagteren ved Kultorvet Jan Wybrandt overfor TV 2 Lorry.

Læs også Jens Slagter raser over supermarkeders 'falske' roastbeef

Vennen Allan Mylius Thomsen, der sidder i Københavns Borgerrepræsentation for Enhedslisten, beskriver Jens Slagter således:

- Han var en ualmindelig festlig og behagelig mand, der var fræk som en slagterhund, på en måde som man kun kan elske.

Han skulle have mødtes med blandt andre Jens Slagter i går til Selskabet for Dansk Memorabilitets årlige sammenkomst, da de fik nyheden om Jens' død:

- Det var en trist måde at starte en dag på, der ellers skulle have været en glad dag, siger Allan Mylius Thomsen til TV 2 Lorry.

Som indehaver af Slagteren på Kultorvet har Jens Slagter gjort sig bemærket i offentligheden ad flere omgange.

Eksempelvis da han i foråret 2017 havnede i en regulær shitstorm på internettet, efter at han i forbindelse med en bogudgivelse havde haft en kalv stående foran sin slagterbutik i nogle timer.

Læs også Jens fejrede bog om kød med levende kalv: Nu er der shitstorm

Dengang sagde han til TV 2 Lorry:

- Jeg er chokeret over, hvor grimme ting folk skrev til os. Det kom meget bag på mig, at der kunne sidde så mange mennesker bag skærmen og rase over, at vi havde en kalv foran butikken i tre timer.

Den negative stemning vendte dog hurtigt, da Dyrenes Beskyttelse offentligt udtalte, at de ikke kunne se problemet i at have en kalv foran butikken i et par timer.

Som fortaler for dyrevelfærd og kød af høj kvalitet blandede han sig også offentligt, da det kom frem, at mange af de roastbeef-stege man kan købe i supermarkeder, slet ikke er tilberedt som traditionen foreskriver.

Det opfattede han nemlig som snyd og udtalte til TV 2 Lorry:

- Så kan den (roastbeefen, red.) sælges billigere til forbrugerne, og forbrugerne er ligeglade – de køber bare de billige produkt. Men de bliver snydt.