Jens Andersen er Jeopardy-vinder og langtidsledig

Jens Andersen har dansk rekord i quizzen Jeopardy, alligevel har han været arbejdsløs de sidste fire et halvt år. Få hele historien i 5. afsnit af Menneskebiblioteket.

Jens Andersen havde i mange år forskellige ufaglærte job, men så begyndte han på Københavns Universitet, hvor han fik en bachelor i Kinastudier og en kandidatgrad i tværkulturelle studier. Siden har han ikke kunne få job. Der er nu gået 4 ½ år og et hav af timer brugt på at skrive jobansøgninger.

- Jeg har rundet 993, så det nærmer sig et jubilæum, fortæller Jens Andersen i 5. afsnit af Menneskebiblioteket, som kan ses nederst i artiklen.

I serien Menneskebiblioteket ”låner” vært John Rahbek ”bøger” på det rigtige Menneskebibliotek. Det er mennesker, som på den ene eller anden måde stikker ud og som møder uvidenhed og fordomme.

- Ofte er fordommene noget med, at det er min egen skyld, at jeg ikke har et arbejde. At der er masser af arbejde at få, man kan bare selv vælge og vrage. Og så noget med at jeg måske har uddannet mig til noget, jeg ikke skulle have gjort. At jeg skulle have valgt noget andet. At jeg nok bare er doven og har det fint med at nasse på systemet. Ikke bidrage med noget. Det hører jeg tit, siger Jens Andersen.

Han erkender, at uddannelsen i Kina- og tværkulturelle studier måske ikke har gjort det lettere.

- Derfor søger jeg også alt muligt andet ved siden af, baseret på hvad jeg har lavet før, fortæller han.

 Jens Andersens hoved fejler ikke noget. Han har ikke bare mange forskellige slags ufaglærte job og en lang universitetsuddannelse bag sig. Han har også dansk rekord i antal gange den samme person har vundet tv-quizzen Jeopardy. Men selvom det sidste gav selvtillid, så har Jens Andersen det svært med sit liv som langtidsledig.

- Det er mange gange, at man har fået nej og som oftest heller ikke været til samtale. Det er svært at vide hvorfor, men det er stadig et nederlag.

Se hele serien her:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere