Jeanette får økonomisk støtte til datters konfirmation

Som noget nyt i Hovedstadsområdet kan enlige forældre modtage konfirmationshjælp. En af dem, som har fået hjælp, er Jeanette Petersen fra Kastrup.

Konfirmationstiden er stressende for rigtig mange forældre, der skal have helt styr på den store dag.

Men for nogle forældre er dagen ekstra presset. For en konfirmationsfest kan blive rigtig dyr - især når man gerne vil give sit barn en uforglemmelig dag.

quote Når man er alenemor, så betyder det bare så meget at kunne gøre noget for sit barn.

Jeanette Petersen

Og netop prisen for en konfirmationsdag kan være en udfordring for enlige forældre, som skal prøve at få skabt en god dag på et stramt budget. Derfor tilbyder Dansk Folkehjælp som noget nyt i Hovedstadsområdet såkaldt 'konfirmationshjælp' til 200 udsatte familier.

- I bund og grund vil vi gerne løfte en byrde fra skuldrene fra de forældre, der forsøger at give deres børn de ting, de drømmer om. Både til jul, i ferien og ved en konfirmation. Og for børnenes vedkommende handler det om, at de på deres konfirmationsdag ikke skal føle sig markant anderledes end de andre børn, siger Klaus Nørlem, der er generalsekretær i Dansk Folkehjælp, til TV 2 Lorry. 

 

Konfirmationshjælpen består af et gavekort på 2.000 kroner, som kan bruges i et bredt udvalg af butikker. Familierne vælger så selv, om gavekortet skal bruges til konfirmationstøj, gaver eller ting til festen.

Ville ikke have fået så stor en gave

En af de mødre, som har modtaget hjælpen i år, er Jeanette Petersen fra Kastrup. Hendes datter blev lørdag konfirmeret, og Jeanette Petersen brugte konfirmationshjælpen til at købe et gavekort til Magasin.

- Jeg er meget taknemmelig. Når man er alenemor, så betyder det bare så meget at kunne gøre noget for sit barn, siger Jeanette Petersen til TV 2 Lorry.

quote I bund og grund vil vi gerne løfte en byrde fra skuldrene fra de forældre, der forsøger at give deres børn de ting, de drømmer om. 

Klaus Nørlem, Generalsekretær i Dansk Folkehjælp

Jeanette Petersen var rigtig glad for den store konfirmationsdag, som hendes datter fik. Jeanette Petersens forældre havde bestilt en vogn, så datteren kunne blive hentet ligesom vennerne. Derudover tog en veninde billeder, så familien ikke behøvede betale for en fotograf.

Men havde Jeanette Petersen ikke fået en hjælpende hånd fra Dansk Folkehjælp, havde dagen set anerledes ud. I hvert fald på ét punkt.

- Så havde hun ikke fået en lige så stor gave, som alle hendes venner. Hun var blevet glad lige meget hvad, men vi forældre vil jo gerne give det bedste, siger Jeanette Petersen.

Flere lever under fattigdomsgrænsen

Jeanette Petersen er langt fra den eneste, som kæmper med at give sine børn, hvad de drømmer om. Flere og flere børn i Hovedstadsområdet lever under fattigdomsgrænsen. Det viser en rapport fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Den tendens mærker de også i Dansk Folkehjælp, hvor flere søger om økonomisk støtte i højtiderne.

- Når man snakker om økonomisk udfordrede og sårbare familier, så har vi oplevet de seneste år, at antallet af fattige familier er steget. Og det er egentlig også den oplevelse, vi har i Dansk Folkehjælp. Den type tilbud, som henvender sig til familier, der har en meget skrabet økonomi, bliver ved med at stige, siger Klaus Nørlem til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik