Jazzdiva vil redde spillested: Læs hendes bøn til borgmester

Jazzsangerinde Cæcilie Nordby skriver åbent brev til Frederiksbergs borgmester i håb om, at han vil træde til og hjælpe med at redde Jazzhus Monmartre.

Den kendte danske jazz-sangerinde Cæcilie Norby kaster sig nu ind i kampen for at redde spillestedet Jazzhus Montmartre.

Spillestedet er truet af at måtte lukke, hvis de nuværende budgetforhandlinger på Københavns Rådhus ikke munder ud i en økonomisk håndsrækning.

Allerede sidste år slog Københavns Komune dog fast, at spillestedet ikke længere skal modtage Københavns Kommunes årlige bidrag på 700.000 kr. til stedets samlede budget på 6.500.000 kr.

'Det sidste flagskib'

I et åbent brev til sin egen borgmester på Frederiksberg, den konservative Jørgen Glenthøj, beder Cæcilie Norby om hjælp fra Frederiksberg Kommune til at redde Montmartre, hvis København Kommune fortsat ikke vil finde støttekronerne frem.

- Jeg skriver til dig i en slags panik på vegne af hele kredsen af Danmarks ‘jazz-udøvere/elskere’, som nu står på den yderste kant til at miste det sidste flagskib af spillesteder for jazzen i Storkøbenhavn: Nemlig, at det hæderkronede og legendariske jazzspillested MontMartre er seriøst truet af lukning efter nytår, hvis der ikke findes den - for spillestedet fornødne, men meget beskedne økonomi, skriver Cæcilie Nordby og fremhæver samtidig i parentes, at København allerede tidligere på året mistede et andet betydningsfuldt og eksklusivt jazz-spillested, Copenhagen Jazzhouse.   

- Det er meget sørgeligt, da MontMartre i St. Regnegade gennem en menneskealder dels har lagt vægge til musikkunst af største kaliber, men også fordi dette sted er en væsenlig rede for udklækning af unge jazztalenter med en meget høj musikalsk integritet og faglig kunnen, skriver Cæcilie Nordby og tilføjer:

- Jeg ved ikke, om du som borgmester i en anden kommune end Københavns, overhovedet har nogen indflydelse på at kunne hjælpe, videreformidle, gi´ en hånd/snak til hjælp for bevaringen af den legendariske jazzklub MontMartre.

- Jeg ved, at det sikkert er ude af dine hænder, at gøre noget i denne sag overhovedet, men at kontakte dig, som er en kulturglad borgmester, skulle i hvertfald ikke stå uprøvet hen! ; ) I håb om en god idé, et telefonnummer på en relevant kollega i Københavns Kommune eller en anden håndsrækning - hvis overhovedet muligt, skriver sangerinden.

Det har ikke været muligt at indhente en kommentar fra Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøg.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik