Jan og Lone holder juleaften for 100 fremmede

For femte år i streg holder Jan og Lone Frandsen juleaften for personer, som ikke selv har et sted at være til jul.

Jan og Lone Frandsen er i fuld gang med forberedelserne til lillejuleaften. Her afholder parret, som til daglig driver Færgelunden Motel og Kursuscenter i Jægerspris, nemlig jul for 100 fremmede mennesker.

- Det er, fordi vi har mulighederne. Vi har lokalet til det, vi har et køkken og vi har rigtig mange gode hjælpere, siger Jan Frandsen til TV 2 Lorry.

Det er femte år i streg, at Jan og Lone Frandsen inviterer til jul på Færgelunden, og der har været fuldt hus hvert år. Dem der kommer til arrangementet, er primært børnefamilier, som ikke selv har råd til at holde jul. Eller enlige, som måske ville sidde alene juleaften.

- Folk, som nogle måske vil sige, hvis man mødte dem på vejen, at de kan da ikke have brug for at komme sådan et sted. Jo det har de, for her er noget jul og noget samvær, siger Jan Frandsen til TV 2 Lorry.

Duften af jul

Juleaften på Færgelunden er en helt klassisk juleaften, hvor der både er klassisk julemad, juletræ og en masse gaver. De ting kræver dog midler, og derfor søger forpagterparret bag Færgelunden allerede om sponsorater fra firmaer i september.

Men selvom Jan og Lone Frandsen står for alt ved arrangementet, så er det også en aften, som de selv ser frem til. For det bliver først rigtig jul, når de har holdt lillejuleaften på Færgelunden.

- Selvom det er hårdt arbejde, så er det jo også helt anderledes, fordi man jo faktisk holder fri samtidig. Og alle dem der kommer af personalet og er med den dag, vi holder en fridag i køkkenet, og går og hygger os med et lille glas rødvin eller en sodavand, og duften af jul, siger Jan Frandsen.

At Jan og Lone Frandsens juleaften på Færgelunden faktisk holdes lillejuleaften, er der dog en god grund til.

- Vi har også vores egen familie, som vi holder jul med, når den bliver skrabet sammen. Og når man har sådan et sted, som det her, så er der ikke særlig meget tid til den. Så juleaften er også hellig for os, siger Jan Frandsen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik