Jan E.: Jeg er bekymret for at Frederiksberg ender som København

En by, hvor man hader biler og sætter skatten op. Sådan lyder Venstres skrækscenarie efter at Radikale Venstre er hoppet over til venstrefløjen.

Overraskelse og skuffelse.

Det var de to følelser, der ramte Venstres spidskandidat på Frederiksberg, folketingsmedlem og rådmand Jan E. Jørgensen, da han læste nyheden om, at Radikale Venstre fremover ikke længere er en del af den borgerlige blok på rådhuset.

- Jeg synes, det er højst mærkværdigt, at Radikale Venstre vælger at bryde et godt gammelt samarbejde, der har kørt gennem mange år. Vi har fået rigtig mange gode resultater igennem og meget af vil man kunne kalde radikale fingeraftryk, siger han til TV 2 Lorry.

 

- De kan jo ikke få noget igennem

Venstre-profilen lægger ikke skjul på, at han nu er ganske spændt på udfaldet af kommunalvalget til november.

quote Borgerne på Frederiksberg vil have et borgerligt-liberalt styre, hvor skatten er lav og servicen er høj, og hvor det ikke er ligesom inde i København

Jan E. Jørgensen, Venstre, rådmand, Frederiksberg

- Jeg er voldsomt bekymret for at Frederiksberg bliver ligesom København: At vi får et styre, hvor man hader biler og hvor vi har en tårnhøj skat. Det håber jeg også borgerne på Frederiksberg er bekymrede med udsigten til, så de stemmer på Venstre og vores andre blå venner, siger han.

Er det ikke kun naturligt for et parti som Radikale Venstre at skifte side – det giver vel mulighed for at få noget andet politik igennem end med de borgerlige?

- De kan ikke få noget som helst igennem med venstrefløjen, for det kræver jo at man får flertal, og det er der ikke noget, der tyder på, at borgerne på Frederiksberg ønsker. Borgerne på Frederiksberg vil have et borgerligt-liberalt styre, hvor skatten er lav og servicen er høj, og hvor det ikke er ligesom inde i København, siger Jan E. Jørgensen.

Klimaet er "godt"

Tidligere forklarede den radikale spidskandidat Lone Loklindt, at en del af de radikale overvejelser har gået på, at man ønskede et andet og mere samarbejdende klima i kommunalbestyrelsen.

- Det er som om det mere og mere er blevet en blok, der lukker sig om sig selv. Samarbejdsformen har været blokerende for at tænke bredere. Vi vil gerne, at det foregår mere åbent og mere bredt, sagde hun blandt andet.

Det ryster Jan E. Jørgensen på hovedet over.

- Det er lidt specielt, at en spidskandidat, der ikke sidder i kommunalbestyrelsen nu taler om klimaet i kommunalbestyrelsen. Vi har et ganske udmærket klima – vi har det godt med hinanden og inviterer alle med til brede forlig. Den kritik har hun simpelthen ikke ret i, siger han.

Venstre peger næppe radikalt

Lone Loklindt siger til TV 2 Lorry, at partiet enten peger på Socialdemokratiets spidskandidat – eller på hende selv.

Kan I finde på at pege på Lone Loklindt, fordi det trods alt er bedre end en socialdemokrat?

- Det har jeg meget svært ved at se for mig, det må jeg indrømme, smiler Jan E. Jørgensen.

To gange i historien – i 1978 og 1993 – har Radikale Venstre været tungen på vægtskålen. Begge gange endte partiet med at pege på en konservativ borgmester frem for selv at tage borgmesterposten. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik