Jagten er gået ind på de klogeste børn i hovedstadsområdet

I dag kæmper 6. klasser i paratviden i konkurrencen Smart Parat Svar, hvor hovedpræmien er 10.000 kr. Test her om dine børn ved mere end dig!

Team Nerd Alert fra 6.U på Øster Farimagsgades Skole vandt landsfinalen sidste år. Nu går jagten ind på dette års vinderhold.

Vinder af Smart Parat Svar i Glostrup blev sidste år holdet ”Vest er bedst” fra 6.B på Glostrup Skole afdeling Vestervang.

Engageret Smart Parat Svar publikum i Hillerød sidste år

1 af 3

Omkring 4000 elever fra 6. klasse mødes i dag som deltagere eller publikum på 24 biblioteker i hovedstadsområdet. Det gør de for at dyste i konkurrencen ”Smart Parat Svar”.

Her gælder det om at have svarene parate, når de hårde quiz-dommere stiller spørgsmål som: Hvilken race tilhører Han Solos tro følgesvend Chewbacca? Og hvilken kage kalder amerikanerne for Danish?

Test her hvor mange Smart Parat Svar, du har parat - og udfordre dine børn eller børnebørn:

Smart Parat Svar er en landsdækkende videns- og læsequiz, hvor det er smart at være klog. Og det er ikke kun viden om matematik og dansk, der tæller. Værdifuld viden kan i Smart Parat Svar også handle om computerspil eller Harry Potter. Hele konkurrencen handler om at pirre nysgerrigheden og meget gerne læselysten – og hylde lysten til at vide noget om verden.

De deltagende 6. klasser udvælger hver et hold på fem elever, der stiller op på vegne af klassen. De fem skal gerne vide noget om forskellige emner, så de som hold er stærk på mange forskellige emner. 

03:22

Se indslag om sidste års regionalfinale i Smart Parat Svar

Luk video

Smart Parat Svar-quizzen er et samarbejde mellem landets biblioteker, Slots- og Kulturstyrelsen og TV2 Regionerne, her i blandt TV 2 Lorry. Regionalstationerne dækker konkurrencen fra den indledende runde i december, hvor kommunernes klogeste 6. klasse skal findes. Over de regionale konkurrencer i januar 2017 til den store landsfinale, der produceres som et tv-show og sendes direkte på de regionale tv-kanaler. Og hvor vinderholdet præmieres med 10.000 kr. til klassekassen.

De strenge, men retfærdige dommere ved Smart Parat Svar finalen sidste år i Rudersdal.

De seneste to år er det et 6. klasses hold fra Øster Farimagsgades Skole på Østerbro, der har vundet københavner-konkurrencen – og som efterfølgende har vundet både den regionale konkurrence…. Og landskonkurrencen. 

- Jeg synes, det er en god ting at være nørd, lød det fra en af sidste års vindere Anna Rosa Haarder fra Team Nerd på netop Øster Farimagsgades Skole.

Om det bliver Øster Farimagsgades Skole, der igen vinder i København, og hvem de 24 andre vinderhold i hovedstadsområdet bliver ved vi senere i dag.

00:35

Se øjeblik da Team Nerd Alert vinder pokalen ved sidste års Smart Parat Svar

Luk video

Smart Parat Svar-quizzen afvikles i tre runder:

- Den lokale/kommunale runde: Afholdes d. 7. december 2017, hvor hold fra skolernes 6.klasser kæmper mod hold fra andre skoler i kommunen. Vinderne her kvalificerer sig til den regionale runde.

- Den regional runde: Afholdes d.10. januar 2018, hvor de 24 vinder-hold fra de lokale dyster kæmper om at kvalificerer sig til landsfinalen.

- Landsfinalen: Afholdes d. 7. februar 2018, hvor landets otte klogeste klasse-hold mødes i Odense til et finale-show, der produceres og sendes direkte på TV 2 Regionernes egne tv-kanaler. Præmien er her 10.000 kr. til klassekassen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik