Jagtede tyve i fire timer: Tjalfe og Loke blev dagens helte

To politihunde blev heltene, da de jagtede to indbrudstyve på skift i næsten fire timer og over en strækning på 11 kilometer.

Et par borgere i Niverød lidt nord for Hørsholm fik fredag i sidste uge en kedelig besked: 

En SMS fra deres alarmsystem advarede dem om, at et indbrud var i gang i deres hjem. Da de boede i nærheden skyndte de sig hjem og nåede at se indbrudstyvene, som stak af. Det skriver Nordsjællands Politi på Facebook.

quote Det synes vi egentlig er et meget godt bevis på, at man ikke skal forsøge at løbe fra en politihund.

Nordsjællands Politi

Borgerne nåede dog at se, hvilken retning indbryderne løb, ligesom de også nåede at notere enkelte detaljer om, hvordan indbryderne så ud. Nordsjællands Politi blev kaldt til stedet og gik derefter i gang med en eftersøgning. 

- De formodede indbrudstyve havde dog et forspring, og selvom vi var blevet sendt i den rigtige retning, kunne vi ikke se mændene. Men vi kunne lugte dem! Eller, det kunne vores politihund Tjalfe, som hurtigt satte snuden i sporet og førte os på tur. Og sikke en tur, det blev!, skriver Nordsjællands Politi i deres Facebook-opslag.

Hundene trækker på skift

Turen gik ud af boligkvarteret i Niverød, over Helsingørmotorvejen og en kilometer videre derfra, hvorefter polithunden Tjalfe fandt en mobiltelefon ved et træ, som ikke havde ligget der længe.

Politibetjentene og Tjalfe fortsatte jagten på indbrudstyvene halvanden kilometer mere, men så skulle politihundens snude have en pause.

quote Loke trak feltet de næste 2 kilometer, men da vi havde krydset en mose, var det Lokes snudes tur til at bede om et lille hvil.

Nordsjællands Politi

Heldigvis var en anden politihund, Toke, klar til at fortsætte jagten.

- Loke trak feltet de næste to kilometer, men da vi havde krydset en mose, var det Lokes snudes tur til at bede om et lille hvil. Tjalfe var heldigvis på ingen måde stemplet ud til fyraften, og han tappede sig selv ind i kampen igen og overtog fra den anden side af mosen, skriver Nordsjællands Politi.

Fire timers jagt

Her fandt politiet og Tjalfe den første formodede gerningsmand ved en hestefold.

- Han var meget beskidt, meget våd og meget kold, hvilket vi så sandelig også var. Meget tydede derfor på, at han havde været igennem de samme strabadser som os, og da han samtidig stakåndet forklarede, at han ikke gad løbe fra politiet mere, fik han et par håndjern på, skriver Nordsjællands Politi.

quote Han var meget beskidt, meget våd og meget kold, hvilket vi så sandelig også var. Meget tydede derfor på, at han havde været igennem de samme strabadser som os.

Nordsjællands Politi

Nu var det igen hunden Lokes tur til at lede. Den næste gerningsmand var dog ikke lige i nærheden. Først to kilometer senere opfangede Lokes snude færten af noget omkring en gård. 

- Her kunne vi se nogle våde fodspor, og trods 11 kilometer i poterne sprang Loke let som en fjer op ad trappen til høloftet, hvor den anden formodede indbrudstyv udmattet lå og trykkede sig. Frem med håndjernene og så var det med på politistationen, skriver Nordsjællands Politi.

Efter næsten fire timers eftersøgning på en 11 kilometers strækning i variende terræn var jagten overstået. 

- Det synes vi egentlig er et meget godt bevis på, at man ikke skal forsøge at løbe fra en politihund.

De to indbrudstyve blev allerede dagen efter fremstillet i grundlovsforhør, hvor de begge blev varetægtsfængslet. Politiet efterforsker nu sagen videre.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik