IT-system skal finde nomadefamilier

Det nye it-system skal være med til at finde nomadefamilierne og forhindre at børn lever under kummerlige overgreb.

Kommuner har efterlyst redskaber til jagten på de såkaldte nomadefamilier, som flygter fra myndighedernes søgelys - og det får de nu.
I Halsnæs kommune har man prøvet et nyt it-system af, som angiver alarmerende flyttemønstre på tværs af kommuner. På den måde bliver det lettere at skride ind og være opsøgende, siger familiechef i Halsnæs Jan Dehn
- Når vi får sådan en topscorerliste over familier, som flytter meget, kan vi hurtigt være opsøgende og tage fat i dem, og spørge ind til, hvorfor de flytter så meget, siger han.
It-systemet er udviklet af KMD og er prøvet af i to kommuner i seks måneder. Inden længe får resten af landet glæde af det, og det skal være med til at forebygge sager, som dem vi har hørt om i medierne, den senste tid, siger Jan Dehn:
- Det er et glimrende værktøj , det er jo ikke nogen revolution, i og med det bare er flyttedata, men at få sådan en rapport på månedsbasis over flytninger, gør at vi kan arbejde hurtigere, og så bliver sikkerhedsnettet lidt finere end det har været hidtil.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik