IT-studerende tilbydes job længe før uddannelsen er klaret

De studerende på IT Universitetet i København er så godt som sikre på at få et job, når de bliver færdiguddannede.

Lucas Puvis de Chavannes og Steffan Eybye Christensen skulle i dag til deres sidste eksamen på deres nuværende semester på ITU, hvor de læser softwareudvikling.

quote De står simpelthen og siger "kom og arbejd for os" og vil gerne i kontakt med os. Det sker også på Facebook, at vi modtager beskeder fra arbejdsgiverne, som gerne vil ansætte os.

Steffan Eybye Christensen, Softwarestuderende, IT Universitetet, København

Allerede inden eksamen var de to dog blevet tilbudt et job, fordi de som IT-studerende er eftertragtede som aldrig før. Et job, de blev tilbudt allerede på deres første semester af uddannelsen.

- Jeg er sikker på, at jeg kan få lov til at arbejde med det, jeg brænder for, siger Lucas Puvis de Chavannes.

- De står simpelthen og siger "kom og arbejd for os" og vil gerne i kontakt med os. Det sker også på Facebook, at vi modtager beskeder fra arbejdsgiverne, som gerne vil ansætte os, siger Steffan Eybye Christensen.

En virkelighed, som rektor på ITU sagtens kan nikke genkendende til.

- Nogle af dem joker endda lidt med, at de næsten synes, det er for meget, og gerne vil være i fred. De er godt vant, lad os bare sige det på den måde, siger Mads Tofte, der er rektor på IT Universitetet i København.

Softwareudvikling er den mest populære uddannelse på ITU - sidste år fik de 587 ansøgere - mens de måtte sige nej til 156 ansøgere - og kun 5% af dem, der færdiggør studierne, vil stå uden job efterfølgende.

quote Nogle af dem joker endda lidt med, at de næsten synes, det er for meget, og gerne vil være i fred. De er godt vant, lad os bare sige det på den måde, siger , der er på IT Universitetet i København.

Mads Tofte, Rektor, IT Universitetet, København

De tidlige jobtilbud til de unge studerende undrer ikke Janus Sandsgaard, der er fagchef for IT og Digitalisering i Dansk Erhverv.

Behov for IT-specialister i fremtiden

Der er et kæmpe arbejde forude for at bygge det her digitale samfund op, som vi befnder os i, så det bliver ikke lige foreløbig, at de falder i popularitet. Der er et massivt behov for it-specialister både nu, i morgen og om ti år, siger Janus Sandsgaard. 

Og som ung studerende bliver man selvfølgelig påvirket af populariteten og de mange tilbud - selvom de to, vi mødte, begge har takket nej.

- Man bliver selvfølgelig både rigtig glad, men også lidt nervøs for, om man nu kan udføre det arbejde, som virksomhederne forventer af en, siger Steffan Eybye Christensen.

- Det gør mig utrolig glad at vide, at jeg har valgt en uddannelse, som jeg er sikker på, jeg kan bruge til noget, siger Lucas Puvis de Chavannes.

Heldigvis for de to unge herre kunne de i dag træde ud af eksamenslokalet med et 10-tal - hvilket nok ikke gør dem mindre populære i fremtiden. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik