IT-fond uddeler over 3.000 computere til børn og unge

Børnehjælpsdagens projekt, Børnenes IT-Fond, fylder fem år og har uddelt over 3.000 bærbare computere til anbragte børn og unge.

Børnenes IT-Fond kan i år fejre fem års jubilæum.

I den anledning er det blevet opgjort hvor mange bærbare computere, fonden har delt ud. Indtil nu er de oppe på helt præcist 3.138 computere. Den fem år gamle IT-Fond er et projekt, der styres af Børnehjælpsdagen.

De børn og unge, som har modtaget en computer, bor på døgninstitutioner, opholdssteder, i plejefamilier eller 'for sig selv' med støtte, også kaldet efterværn.

 - Vi ved fra vores undersøgelser, at en stor andel anbragte børn og unge ikke har egen PC eller, at de må dele med andre, for eksempel på deres institution. Det er ikke optimalt set i lyset af, at computeren i dag er et fundamentalt redskab i forhold til læring, lektier, læseplaner mv., forklarer Børnehjælpsdagens direktør Ina Thorndahl.

Computeren skal sikre uddannelse

Læring er et helt centralt omdrejningspunkt for Børnenes IT-Fond. Computerne, som bliver uddelt tre gange om året, skal frem for alt bidrage til, at de anbragte børn og unge gennemfører folkeskolen eller anden uddannelse.

 - Forskning viser, at uddannelse er den største beskyttelsesfaktor for anbragte børn. Hvis børnene klarer sig godt i skolen, så har de større chance for at bryde den negative sociale arv og stå stærkere i deres voksenliv, fortæller Ina Thorndahl.

I gennemsnit har Børnehjælpsdagen uddelt cirka 600 computere årligt til anbragte børn og unge. Det er et flot tal, men giver også anledning til en kritisk bemærkning, mener Børnehjælpsdagens direktør:

 - Vi er selvfølgelig ekstremt stolte af at kunne hjælpe så mange anbragte børn og unge med et konkret behov: en PC til skolebrug. Men vi mener faktisk, at det er en kommunal opgave. Det burde være en selvfølge, at et anbragt barn i skolealderen har en computer – og at anbringende kommune sørger for denne, siger hun.

Der er i dag meget stor forskel på kommunernes praksis på området. Nogle giver mulighed for, at barnet kan søge om en PC.

 

19 anbragte børn og unge i Halsnæs kommune har modtaget en bærbar computer fra Børnenes IT-Fond. To af dem er Karina og Sabine. Foto: Kim Agersten
19 anbragte børn og unge i Halsnæs kommune har modtaget en bærbar computer fra Børnenes IT-Fond. To af dem er Karina og Sabine. Foto: Kim Agersten

 

Fakta om Børnenes IT-Fond

  • Børnenes IT-Fond er et projekt, der blev etableret i 2011 af Børnehjælpsdagen, Børnerådet, IT-Branchen og IDG Danmark.
     
  • I dag bliver Børnenes IT-fond drevet alene af Børnehjælpsdagen.
     
  • Siden 2011 har 3138 anbragte børn og unge samt unge i efterværn modtaget en bærbar computer fra Børnenes IT-Fond.
     
  • Det primære formål med Børnenes IT-Fond er at uddele computere til anbragte børn og unge samt unge i efterværn, så de har bedre forudsætninger for at gennemføre en uddannelse. Aktuelt alderskriterie: 10-19 år.
  • Computerne bidrager desuden til børnenes / de unges sociale liv, herunder kontakt til biologisk familie, venner og andet netværk.
     
  • Børnenes IT-Fond er aktuelt baseret på donationer fra privatpersoner, virksomheder og fonde, for eksempel TRYG Fonden, Egmont Fonden og Ole Kirks Fond.
     
  • Computerne bliver indkøbt af Børnehjælpsdagen hos forskellige producenter, for eksempel Dell, Lenovo og HP, og de bliver uddelt tre gange årligt.
     
  • Du kan læse mere om ansøgning af computer på www.bhd.dk

 

 

Så mange børn er anbragt udenfor hjemmet i Hovedstadsområdet

Antal anbragte børn og unge i alderen 0-17 år pr. kommune.

Albertslund 63
Allerød 30
Ballerup 94
Brøndby 121
Dragør 9
Egedal 60
Fredensborg 43
Frederiksberg 95
Frederikssund 78
Furesø 32
Gentofte 65
Gladsaxe 95
Glostrup 21
Greve 76
Gribskov 55
Halsnæs 84
Helsingør 113
Herlev 54
Hillerød 86
Hvidovre 92
Høje-Taastrup 96
Hørsholm 18
Ishøj 69
København 878
Køge 106
Lejre 23
Lyngby-Taarbæk 50
Roskilde 133
Rudersdal 72
Rødovre 72
Solrød 28
Stevns 37
Tårnby 45

Kilde: Ankestyrelsen

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik