It-system forsinkede indkaldelse af afdøde Flemming

Flemming blev aldrig indkaldt til undersøgelse på Herlev Hospital. Han døde få dage efter indkaldelse skulle være kommet.

Vi har tidligere fortalt om Flemming Matzen, der døde, mens har ventede på en indkaldelse til undersøgelse på Herlev Hospital. Nu viser det sig, at indkaldelsesfejlen skyldes problemer med it-systemet Sundhedsplatformen, som er blevet indført Herlev og Gentofte Hospital.

Den 79-årige Flemming Matzen skulle efter en hevisning fra sin egen læge have været indkladt til undersøgelse på hjerteafdelingen på Herlev Hospital. Men 12 dage efter besøget hos sin praktiserende læge døde han den 6. juni. Indkaldelsen skulle være kommet inden, der var gået otte dage.

Flemming Matzens familie mistænkte allerde tilbage i august it-systemet for den 79-årige mands død. Dengang afviste Herlev og Gentofte Hospital overfor Flemming Matzens datter og svigersøn, at dødsfaldet havde nogen sammenhæng med Sundhedsplatformen.

Styrelsen for Patientsikkerhed

Men nu har Styrelsen for Patientsikkerhed undersøgt sagen. De hæfter sig ved, at Flemming Matzen ifølge loven skulle have været indkaldt inden for otte dage. Om årsagen til forsinkelsen skriver styrelsen ifølge BT:

quote Det har vi desværre ikke levet op til i det aktuelle tilfælde. Og det har vi beklaget over for patientens pårørende

Klaus Lunding, hospitalsdirektør, Herlev og Gentofte Hospital, BT.

- Det fremgår af udtalelse af 20. oktober 2016 fra hjertemedicinsk afdeling, Herlev Hospital, at procedurerne omkring indkaldelsesbreve var forsinket på grund af indførelse af Sundhedsplatformen den 21. maj 2016, da de akutte patienter blev prioriteret først. 

Efter afgørelsen i Styrelsen for Patientsikkerhed beklager hospitalet nu af indkaldelsen ikke blev sendt og modtaget inden for de lovpligtige otte dage.

- Det har vi desværre ikke levet op til i det aktuelle tilfælde. Og det har vi beklaget over for patientens pårørende, siger Klaus Lunding, hospitalsdirektør, Herlev og Gentofte Hospital til BT.

Sundhedsplatformen bliver netop nu indført på Rigshospitalet. BT har ikke kunnet få en kommentar fra Region Hovedstaden om udrulningen af Sundhedsplatformen på regionens hospitaler.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik