ISS regner med to ugers slid efter skybrud

Vandskaderne i Københavns indre by er så mange, at ISS Skadeservice har tilkaldt ansatte fra Norge.  

Et væld af slamslugere suger lige nu vand fra bygninger over hele København.

Vandskaderne efter skybruddet lørdag aften er så mange, at ISS har tilkaldt flere hænder fra Fyn, Jylland, og samtidig er 20 mand på vej fra Norge.

- Alle vores medarbejdere fra Jylland, Fyn og Sjælland arbejder på højtryk, og vi trækker nu på vores kolleger i ISS Norge, som er på vej for at hjælpe os, siger Kim Steendalh, regionsdirektør for ISS Skadeservice.

Forskellen fra tidligere tiders voldsomme regnskyl er ifølge ISS, at især erhvervsbygninger er blevet hårdt ramt.
I indre by er vandet eksempelvis løbet igennem loftet på stormagasinet Illum, fortæller ISS's driftschef for Region Sjælland og Fyn, Michael Rusborg.

- Illum har vand fra loftet og hele vejen ned gennem bygningen, og det gælder også for den store Codan-bygning ved enden af søerne. Vandskaderne har i udpræget grad ramt virksomheder denne gang, siger han.

Hele 20 ISS-folk arbejder hårdt på bare at befri Illum fra vandmasserne, og da flere andre bygninger er i samme situation, er medarbejderstaben presset til det yderste.
- Lige nu har vi 150 mand i gang. Udfordringen er at sørge for, at folk ikke kører sig trætte. Nogle af dem har været i gang 16-18 timer, siger Michael Rusborg.

Driftschefen regner med, at der stadig er omkring to ugers arbejde igen, før alt er bragt tilbage, som det var før uvejret.

- Med den mængde sager, og med alt hvad det indebærer, skal vi nok køre på i 14 dage mere, siger Michael Rusborg.

Arbejdet med vandskaderne handler ikke kun om at suge vand. Beskidt vand fra kloakker er nemlig kommet op til overfladen, og derfor arbejder ISS's mandskab også med at desinficere bygningerne, så de ikke er sundhedsskadelige at opholde sig i fremover.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik