Islandsk istid indtager København

Islændingene kom, så og besluttede sig for at åbne den første 100 pct. veganske isbar i København.

Den lidt afvisende sommer byder i øjeblikket ikke op til strandture og læskende is, men selvom det ikke er isvejr, så knokler de to islændinge David Stefansson og Fannar Bjorgvinsson på højtryk op til deres åbningsdag i isbaren Nicecream i København.

100 pct. vegansk og økologisk

Isbaren er ifølge de to indehavere den første af sin slags i København, som er 100 pct. vegansk og økologisk. Den laver blandt andet is med kokosmælk, chokolade, frugt og lakrids.

- Jeg har selv levet som veganer i seks år og ville gerne give min datter is, som er vegansk og uden tilsætninsstoffer og e-numre, som man finder i rigtig mange is, fortæller stifter Fannar Bjorgvinsson, til TV 2 Lorry.

David Stefansson og Fannar Bjorgvinsson ville gerne skabe noget bæredygtigt, og noget som ikke skabte madspild. Derfor kom de på idéen med noget frossent, og det blev så til is.

Iværksætterdrømmen blev virkelighed

Idéen om at lave sin egen is tog fart og blev til iværksætterdrømme. Nu er drømmen så tæt på virkelighed, som muligt er.

På torsdag slår den veganske isbar dørene op på Elmegade på Nørrebro.

- I starten tænkte vi slet ikke på os selv som iværksættere, det var en kærlighed til en bæredygtig fremtid, der drev os. Projektet gav jo lidt sig selv, og det faktisk ikke så svært at være iværksætter i Danmark, tilføjer Fannar Bjorgvinsson.

Vejret ingen hindring

De to islændinge frygter ikke, at brænde inde med isen, selvom vejret ikke helt er med dem i øjeblikket.

- Der er rigtig mange veganere, vegetarer og laktoseintolerante i København. Vores koncept meget anderledes, det skal nok gå.