Ishøj-piger vendt hjem: Familien frygtede, de var i Syrien

Efter et ophold i Tyrkiet, hvor de angiveligt havde til hensigt at tilslutte sig IS, er to danske piger hjemme i Danmark igen.

To etnisk danske piger fra Ishøj, som har været forsvundet siden juni, og hvis familier frygtede, at de var rejst til Syrien for at tilslutte sig terrororganisationen Islamisk Stat, er atter vendt hjem til Danmark.

Det fortæller flere kilder til TV 2.

De to 18-årige piger rejste ifølge TV 2s oplysninger sammen til Istanbul i Tyrkiet 23. juni i år. Men i sidste uge valgte de to piger altså at returnere til Danmark.

Slettede Facebook-profil

Den ene af pigerne har efter sin hjemkomst fortalt sine forældre, at hendes formål med rejsen til Tyrkiet udelukkende var at holde ferie, og hun har brugt tiden i landet på at shoppe.

Datteren har, efter hun forsvandt, slettet sin profil på det sociale medie Facebook, og forældrenes kontakt til hende har derefter været sparsom.

Af hensyn til datterens sikkerhed ønsker forældrene ikke at stå frem, men de har tidligere fortalt til TV 2, at de ikke forstod, hvorfor datteren ville rejse til Syrien.

Kommer fra kernefamilie

Den 18-årige pige går til dagligt på et gymnasium på Københavns Vestegn. For omkring et år siden konverterede hun til islam.

TV 2s journalist Sanne Lau Pedersen har tidligere talt med både den 18-årige piges mor, far og klassekammerater. Dengang tegnede der sig et billede af en velfungerende familie med en datter, som var 'den populære pige' i sin gymnasieklasse.

Læs også på tv2.dk: 18-årig dansk pige forsvundet i 12 dage: Familien frygter, at hun er i Syrien

- Hun er vokset op i en pæredansk familie - faren er lærer, moren er offentligt ansat - begge meget veluddannede. Hun har flere søskende, som alle har gode jobs. Så alt i alt kommer hun fra en kernefamilie, fortalte Sanne Lau Pedersen dengang.

Forsvandt sammen med dansk/kurdisk pige

De to danske piger forlod Danmark sammen med en 21-årig dansk/kurdisk pige. Alle tre piger var angiveligt blevet radikaliseret i det samme miljø i Brøndby Strand.

Faderen til den 21-årige dansk/kurdiske pige valgte tidligere på måneden at fortælle om sin datters forsvinden til TV 2.

- Jeg er rigtig ked af det. Jeg har ikke sovet. Min kone har ikke sovet. Vi har det meget dårligt. Vi bliver meget bange, sagde pigens far dengang.

Faderen rejste efterfølgende til Tyrkiet for at lede efter sin datter, men uden held, og han er igen hjemme i Danmark.

Familien til den 21-årige har flere gange været i kontakt med hende, hvor hun har fortalt, at hun har det godt, og familien ikke bør være bekymret for hende.

Flere personer fra Vestegnen rejst fra Danmark til at tilslutte sig IS

Inden for de seneste måneder er der ifølge TV 2's oplysninger mindst ni personer - heraf otte kvinder - fra Vestegnen, der er rejst fra Danmark for at tilslutte sig IS.

De to danske piger vil ifølge angiveligt ikke sige noget om de andre forsvundne personer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik