Ishøj: Nu er Arken omgivet af vand

Kunstmuseet i Ishøj er nu omgivet af vand til alle sider.

Laguner, klitter og vilde planter - ja et helt nyt landskab breder sig rundt om kunstmuseet Arken.

En drøm er dermed gået i opfyldelse, når nu Arkens maritime indre for alvor matcher de maritime rammer udenfor.

Oprindeligt var det meningen, at Arken skulle ligge i vandkanten som et strandet skib, men af fredningsmæssige årsager blev museet flyttet ind i landet.

Men en - generøs - donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har gjort det muligt at bringe vandet til museet.

Derfor kan Arken på søndag slå dørene op til "Kunstens Ø", der udgør en ny relation mellem kunst, arkitektur, vand og landskab.

- Det er med stor glæde, at vi kan åbne Kunstens Ø og byde vores gæster velkomne til et fuldt udfoldet museum. ARKEN ligger nu på en ø omgivet af vand og med fem nye broer, stisystemer og belysning. Der er dermed skabt kontakt mellem den rå natur i Strandparken og den raffinerede kultur på museet. Kunstens Ø er intet mindre end kulminationen af en lang udviklingsproces, som tog sin begyndelse for over 20 år siden, siger Arkens direktør, Christian Gether, i en pressemeddelelse.

Broer, laguner, skov, klitter og varierende beplantning udgør de primære elementer i den nye scenografi omkring Arken.

Det er arkitekt- og planlægningsfirmaet Møller og Grønborg, der, i samarbejde med Schul Landskabsarkitekter, står bag projektet.

Inden for de kommende år vil der desuden blive etableret en skulpturpark omkring museet med skulpturer, som på forskellig vis involverer de besøgende.

Kunstens Ø åbner søndag den 24. januar.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik