Ishøj-borgmester: Vi kan ikke løfte integrationen

Ressourcerne rækker ikke, hvis Ishøj skal integrere, siger Ole Bjørstorp. S-ordfører erkender: Man skulle have lyttet til borgmestrene på Vestegnen.

31,8 procent af Ishøjs 22.719 indbyggere er indvandrere eller efterkommere fra ikke-vestlige lande.

Det giver vestegnskommunen førstepladsen som den kommune i landet med suverænt flest indvandrere, og det er en ganske stor udfordring for kommunen, påpeger borgmester Ole Bjørstorp, Soc.dem., i et interview med Berlingske søndag.

quote Indvandrere fra især Mellemøsten og Afrika har deres egne kulturer. De involverer sig ikke i lokalsamfundet.

Ole Bjørstorp, Soc.dem., borgmester, Ishøj

Den store andel af indvandrere fra særligt Mellemøsten og Afrika i kommunen betyder ifølge borgmesteren, at der skabes parallelsamfund.

- Indvandring er et stort problem for vores kommune. Indvandrere fra især Mellemøsten og Afrika har deres egne kulturer. De involverer sig ikke i lokalsamfundet. Vi kan ikke løfte den store integrationsopgave med de ressourcer, vi har i dag, siger han til avisen.

Erkendelse fra S

Ole Bjørstorp foreslår, at regeringen fremover skal kræve, at familiesammenføring kun kan lade sig gøre, hvis familien bosætter sig i en kommune, hvor andelen af indvandrere fra ikke-vestlige lande i forvejen er lav.

Meldingen fra Ole Bjørstorp kommer samme dag, som Socialdemokratiet drøfter partiets nye principprogram, der for første gang adresserer udlændingepolitikken.

Partiets udlændingeordfører Dan Jørgensen, Soc.dem., erkender, at det er lidt sent.

- Vi skulle have lyttet lidt mere til vestegnsborgmestrene fra mit parti, siger han i et interview med TV 2.

quote Vi har taget nogle forkerte vurderinger. Det er ikke noget, man har gjort i ond vilje. 

Dan Jørgensen, Soc.dem., udlændingeordfører

- Vi har fejlet

Der er ifølge Dan Jørgensen ikke tale om, at Socialdemokratiet har ignoereret udlændingespørgsmålet.

- Vi har taget nogle forkerte vurderinger. Det er ikke noget, man har gjort i ond vilje. Det er selvfølgelig noget, man har gjort, fordi man synes, det er vigtigt at hjælpe, lyder det fra S-ordføreren.

I TV 2 Lorrys sendeområde er det Stevns Kommune, der med 3,6 procent har den laveste andel af indvandrere eller efterkommere fra ikke-vestlige lande. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik