Ishøj-borgmester: Regeringen sætter en kæp i hjulet

Ishøj kan risikere at miste beskæftigelsestilskud på over 50 millioner. Borgmesteren mener, regeringen sætter en kæp i hjulet

Forslagene til en reform af udlingningssystemet giver grå hår i Ishøj Kommune.

Et af forslagene lægger op til at sløjfe det selvstændige beskæftigelsestilskud til kommuner, og i stedet give penge til beskæftigelsesindsatsen via landsudligningen.

Men det er rigtig dårlige udsigter for Ishøj Kommune. I en pressemeddelelse skriver kommunen, at den står til at blive hårdest ramt af alle landets kommuner, hvis tilskuddet fremover flyttes til landsudligningen. 

Hvis forslaget bliver en realitet svarer det tabte beskæftigelsestilskud til en samlet skattestigning på 1 procent i kommunen.

Samlet set står kommunen ifølge kommunen selv til at miste 54 millioner kroner i tilskud.

Vil have eget jobcenter

Formålet med udligningsreformen er ifølge regeringen at give kommunerne et større incitament til vækst og beskæftigelse, men netop derfor undrer Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp, Socialdemokratiet, sig:

- Vores beskæftigelsesindsats varetages af Vallensbæk Kommunes jobcenter på grund af det forpligtende samarbejde mellem de to kommuner, som vi blev pålagt som led i kommunalreformen i 2007. Med landets højeste kommunale ledighedsprocent vil vi meget gerne gøre en stor indsats på beskæftigelsesområdet, men det kræver også, at vi får mulighederne for dette. Det kan fx ske ved, at Ishøj Kommune får sit eget jobcenter, siger borgmesteren.

Borgmesteren har flere gange forsøgt at få lov til at lave netop et jobcenter, men uden indenrigsministerens samtykke.

Ole Bjørstorp mener, at regeringen netop sætter en kæp i det hjul, der skal skabe vækst og beskæftigelse.

- Vi vil gerne klare os selv her i Ishøj, og vi har flere forslag til, hvordan regeringen kan hjælpe os med det. Hovedstadsregionen er inde i en højkonjunktur, og i Ishøj modtager vi mange henvendelser fra borgere og investorer, der gerne vil etablere virksomhed eller bygge private boliger i Ishøj. Vi kan imidlertid ikke imødekomme efterspørgslen, da staten har reserveret cirka 70 procent af kommunens arealer, som vi derfor ikke har råderet over, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik