Irsk cyborg gæster københavnsk festival

Neil Harbisson er verdens første cyborg. Han har fået boret en antenne ind i kraniet, så han kan modtage billeder, video, musik og telefonopkald direkte i hjernen.

Fra i morgen kan man møde cyborgen Neil Harbisson på den københavnske Trailerpark Festival - En kunst og musikfestival, der i år også har fokus på teknologi.

Den 31 årige nordirske Neil Harbisson fik oprindeligt indopereret antennen som et hjælpemiddel mod en sjælden form for farveblindhed. Antennen er nemlig forbundet til en chip, der oversætter farver til lyde.

Det har gjort Neil Harbisson til en kunstner, der blandt andet har lavet et portræt af Prins Charles, man kan lytte til, og oversat en af Martin Luther Kings taler til et maleri.

Neil Harbisson er kun en lille del af programmet på Trailerpark Festival , der også byder på musik og en række interaktive udstillinger og workshops, der undersøger forholdet mellem mennesker og teknologi.

Med mobilen i hånden kan man deltage i en jam session eller bevæge sig ud på et dansegulv, hvor man slet ikke behøver være god til at danse. Dansegulvet danser nemlig selv med en.

Trailerpark Festival løber fra den 30. juli til 1. august, og det er blot en af de festivaler, der pryder København i denne uge. I den kommende weekend byder byen også på hiphopfestivalen Vanguard og den gratis endagsfestival Stella Polaris.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

skøjtebane i zoo

playZoologisk Have åbner ny vinterattraktion for første gang

skøjtepige

Skøjtebaner lukker overalt, men her åbner en ny - af plastik

Roskilde Badet, svømmehal

playSkandaleramt svømmehal blev dobbelt så dyr og forsinket: Nu skal sagen kulegraves

Hillerød Madmarked

Nyt madmarked på vej: "Det er, hvad folk vil have"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere