Ippon! Aserbajdsjansk bjørn hitter på Amager

Arbejde, arbejde og mere arbejde, lyder filosofien fra Amager Judo Skoles nye cheftræner, der er tidligere sovjetisk mester.

Med ni vundne guldmedaljer ved weekendens DM i Judo er Amager Judo Skole lige nu den mest succesfulde klub i Danmark, og det skyldes ikke mindst klubbens nye cheftræner, Grigori Ivanian.

Ivanian fra Aserbajdsjan er nemlig ikke hvem som helst. Han er tidligere sovjetisk mester og ex-landstræner for Armenien, hvor han blandt andre trænede Nazim Huseynov, der blev olympisk mester i Barcelona i 1992.

Den tidligere elitekæmper har blandt andet tilført et nyt niveau af disciplin i judoklubben på Amager.

- Han er en af de absolut bedste og har prøvet at stå i afgørende finalekampe på højeste niveau, og det er der ikke nogen andre danske trænere, der har. Der er ikke så meget slendrian. Man arbejder benhårdt, siger sportschef i Amager Judo Skole Henrik Hauge Hemmingsen til TV 2 Lorry.

Det kan mærkes i træningslokalet, lyder det samstemmigt fra judokæmperne i Amager Judo Klub på Strandlodsvej i København.

- Han dyrker judo med sit hjerte, det er der ingen tvivl om. Han går ind i det med liv og sjæl. Der er meget disciplin over det. Man kan godt mærke, han er fra et sted, hvor de har trænet hårdt, siger judokæmper Marcus Frehr til TV 2 Lorry.

Ansættelsen af den azerbadjanske cheftræner er kulminationen på flere års talentarbejde, der har gjort Amager Judo skole til den mest vindende klub i Danmark. Blot fire af Amager Judo Skoles 26 deltagere måtte gå tomhændede hjem fra DM i weekenden - resten havde en medalje om halsen.

Grigori Ivanian er universitetsuddannet judotræner og fysisk træner fra Aserbajdsjans statslige idrætsuniversitet.

I Danmark er judo stadig en lille sport, men den japanske kamsport er verdens ottende største sportsgren.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik