Intet øvelokale til Livgardens Musikkorps

Et forslag om et øvelokale på eksercerpladsen ved Rosenborg Slot er blevet kasseret. Det betyder mindre musik for københavnerne og turister.

Der var voldsom debat i flere måneder, da planen om et øvelokale til Livgardens Musikkorps blev sendt i høring hos Københavns Kommune.

Foreninger, naboer og musikelskere gav deres besyv med i debatten om, hvorvidt en øvesal skulle opføres på Livgardens område klos op ad Kongens Have.

Meningerne var mange, og over 400 høringssvar skulle gennemgås, inden teknik- og miljøudvalget i aftes valgte at nedstemme planerne om den omdstridte, nye bygning.

Der bliver færre optrædender

En del af kritikken gik på placeringen af den store bygning, fordi dele af øvelokalet ifølge lokalplanen skulle ligge inden for den såkaldte fortidsmindesbeskyttelseslinje, der i en zone på 100 meter skal sikre Rosenborg Slots synlighed fra Kongens Have og Gothersgade.

Men når nu planerne om et nyt øvelokale er kasseret, så må københavnerne og byens turister også vænne sig til mindre musik i byen.

Det fortæller orkesterchef Eric Enstrøm fra Den Kongelige Livgardes Musikkorps til DR København:

-Det vil unægteligt betyde, at de optrædener, der er i området omkring eksercerpladsen og i centrum af København, de vil blive færre. Det kan ikke undgås, slår Eric Enstrøm fast.

Det skyldes, at musikkorpset i stedet er nødt til at bruge tid på transport, når det skal ud i byen for at finde øvesteder og prøvelokaler, og det ærgrer orkesterchefen, at man nu har fået nej til opførelsen af en øvesal tæt på Livgardens tilholdssted.

Vi skal passe på, hvad vi giver grønt lys til, siger teknikborgmester

-Det gør mig sådan set lidt ondt, for jeg kan jo se, når vi optræder og spiller på kasernen og i området omkring Rosenborg, at der er tusindvis af mennesker, der står og kigger ind på eksercerpladsen for at opleve den del af den levende historie, vi er, siger orkesterchefen.

På Københavns Rådhus ser SF's teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal dog anderledes på sagen:

-Vi skal passe meget på med, hvad vi giver lov til af byggerier i de historiske dele af København. De mange høringssvar har gjort indtryk på mig. Jeg er enig med de mange københavnere, der ikke ønsker byggeri i et af byens grønne åndehuller, siger Ayfer Baykal.

Vores kulturarv bør bevares

Mens musikanterne er ærgerlige over afvisningen fra kommunens side, så er der anderledes tilfredshed at spore hos Landsforeningen for By- og Landskabskultur, Det fortæller formand for Have- og Landskabsudvalget, Kirsten Lund Andersen:

-Det er vi selvfølgelig tilfredse med, for vi mente jo, at det var forkert at opføre salen, som den blev forelagt. I vores øjne ville den 11 meter høje bygning tage alt for meget af udsynet ind mod Rosenborg slot, og samtidig var den også større end slottet i grundplan, fortæller Kirsten Lund Andersen til DR København.

Hun understreger samtidig, at foreningen ikke er imod al fornyelse, men at det i den konkrete sag var rigtigt at protestere mod nybyggeriet:

-Vi synes bestemt, at tingene skal udvikle sig, og der skal også være plads til nye tiltag, nye arrangementer og nyt liv. Men vi er samtidig også interesserede i at bevare vores kulturarv og passe godt på den. Det er der jo ikke andre til, og der kommer jo nogen efter os, som måske ville synes, at det var ærgerligt, hvis disse ting forsvandt, siger Kirsten Lund Andersen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik