Internatleder raser over dumpede killinger: "Jeg fatter det ikke"

Dumpede kattekillinger i Greve vækker harme på Roskilde Internat. Næsten dagligt modtager de dumpede dyr.

Ved en skraldespand i Greve skramlede det lidt i en sort plasticpose. Her gjorde en 71-årig kvinde et sørgerligt fund.

I posen lå tre små kattekillinger på cirka fire uger, som tilsyneladende var blevet dumpet.

- De er fundet i en skraldespand, hvor de lå i en plasticpose. De har ikke ligget der så længe, heldigvis. Killingerne på den størrelse skriger meget hurtigt på sult - men det gjorde de ikke. Så de har ikke været der så længe, siger Henrik Hertz, der er internatleder på Dyrenes Beskyttelse i Roskilde.

 
 
Foto: Dyrenes Beskyttelse

Har det fortsat godt

Han var en af de første, der så de tre killinger, da de blev bragt ind på internatet mandag aften omkring klokken otte. 

Tirsdag eftermiddag har kattene det fortsat godt. De blev fodret allerede ved deres ankomst ved 20-tiden. Siden er de blevet fodret cirka hver trejde time.

- De var her i cirka et døgns tid. De er nu sendt ud i familiepleje, hvor de fortsat bliver fodret hver tredje time. Men vi ved erfaringsmæssigt, at der i de næste 14 dage kan løbe noget til, som i værste fald kan tage livet af dem. Det kan være dårlige maver og diverse kattesygdomme, siger internatlederen og oplyser, at det skyldes, at de ikke kan få de antistoffer fra deres mors mælk.

Alligevel er Henrik Hertz fortrøstningsfuld. Og det har han også brug for at være, da internatet i Roskilde næsten dagligt modtager dumpede dyr i hele sommerperioden.

 
 
Foto: Dyrenes Beskyttelse

Masser af plejefamilier

- Vi oplever næsten dagligt fra nu af, at der bliver dumpet. Det er ikke kun kattekillinger. Det er marsvin, høns, hunde og katte. Heldigvis får vi dem ind i mange tilfælde. Men det går stærkt, når de ligger i lukkede papkasser eller plasticposer, siger han.

Roskilde Internat er heldige, for de har masser af plejefamilier, som er klar til at gøre alt for dyrene. Derfor var det heller intet problem at få kattene hurtigt i pleje.

- De er cirka fire uger nu. Det vil sige, at de kommer her på internatet et par gange til sundhedstjek og vacciner indtil de er cirka 12 uger gamle. Herefter bliver de steriliseret og neutraliseret, før de kommer til salg på hjemmesiden, siger Henrik Hertz og fortsætter:

- Her på internatet får vi alle dyr ind. Vi formidler cirka 800 katte om året, så det er et stort problem. Og så har vi desuden omkring 400 katte i plejefamilien. Jeg fatter simpelthen ikke, hvad der får folk til at gøre sådan noget.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik