International skole kan blive magnet for udenlandske firmaer

Copenhagen International School åbnede tirsdag i nye og bæredygtige omgivelser. Borgmester mener, at skolen kan tiltrække endnu flere internationale talenter.

Sproget er altid engelsk på den nyindviede internationale skole, Copenhagen International School, i Nordhavn.

På skolen, der er Danmarks største internationale af slagsen, undervises der børn af forretningsfolk og udstationerede fra 82 forskellige lande i helt nye - og bæredygtige omgivelser.

quote Jeg er sikker på, at skolen vil være en magnet til at tiltrække internationale firmaer til vores by.

Frank Jensen, Soc. Dem., overborgmester i København

Stolt overborgmester

Danmarks elite var samlet til indvielsen - nemlig både undervisningsminister, Merete Riisager, Liberal Alliance, Ane Uggla, der er formand for A.P. Møller Fonden og HKH Prinsesse Benedikte. Også Københavns overborgmester, Frank Jensen, Soc.dem., glædede sig over den nye skole, der tidligere lå i Hellerup.

- Jeg er meget stolt af denne skole. København er en voksende international by. Nu har vi mere end 32.000 expats (udstationerede, red.) i byen, og antallet vokser med 2.000 om året. Jeg er sikker på, at skolen vil være en magnet til at tiltrække internationale firmaer til vores by, sagde Frank Jensen i sin tale ved indvielsen.

Frank Jensen mener, at gode skoler har højeste prioritet, når man beslutter sig for hvilken by, man vil slå sig ned i. 

København er lige blevet udnævnt til den by, der er bedst til at tiltrække internationalt talent, og med den nye skole mener overborgmesteren, at opgaven kan klares endnu bedre.

Skolen blev i 2016 beskrevet som Danmarks dyreste privatskole. Det koster næsten 140.000 kroner for et år i 9. klasse. 

Regnvand i toilettet og drivhus på taget

Copenhagen International School er bygget efter bæredygtige principper. Skolens ydervægge er beklædt med 12.000 solcellepaneler, der skal dække halvdelen af skolens energiforbrug. Det er det største antal nogensinde i et byggeri.

I toiletterne flyder der regnvand, og på taget gemmer sig et enormt drivhus. 

Derudover er skolen bygget med fire tårne, der hver huser de fire forskellige alderstrin. Hvert tårn har sit eget design, der tager udgangspunkt i elevernes læring i netop deres alder. 

Overborgmesteren håber, at skolen kan være en drivkraft i udviklingen af Nordhavn som en bydel, der en dag vil huse 40.000 mennesker.

Copenhagen International School

  • Det koster næsten 140.000 kroner for et år i niende klasse på Copenhagen International School.
  • På skolen går der 900 studerende fra børnehaveklasse-alder til gymnasiet.
  • Her foregår undervisningen på engelsk, og alle fag følger internationalt anerkendte programmer, så børnene kan flytte skole til en anden international skole i verden. 

Her kan du se en video, som skolen selv har lavet, der viser den bæredygtige skole: 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik