Internat spækket med katte i julen: Bliver hjerteløst dumpet

Dyrenens Beskyttelses internat i Roskilde søger nye hjem til deres mange katte.

Der er ekstra travlt på Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde i december måned.

Sammenlignet for to år siden har internatet nu næsten 70 procent flere katte her i julemåneden.

De omtrent 160 katte, der lige nu befinder sig på internatet, vokser sig større i antal, i takt med at flere og flere katte-plejefamilier afleverer de killinger retur, som de i sin tid tog under kærlig pleje.

- Kattesæsonen er ved at dø ud. Sagt på en god måde, så får vi ikke så mange nye killinger ind. Men vi har et bredt netværk af frivillige plejefamilier, som afleverer killinger tilbage til os, når de er tolv uger, og derfor har vi rigtig mange katte i systemet lige nu, siger internatleder Henrik Hertz til TV 2 Lorry.

Fyldt godt op

Han fortæller, at det er et større logistisk arbejde at få kattekillinger sendt i pleje og retur, og fordi december i forvejen ikke er en måned, hvor internatet får solgt særligt mange dyr, hober kattene sig op.

- Vi er modstandere af, at dyr bliver julegaver. Så på den måde er det godt nok. Men vi bliver fyldt med dyr i julemåneden. Vi kan godt sætte killingerne sammen i et bur, men de voksne fylder, da de går sammen en og en. Så vi er fyldt godt op, siger Henrik Hertz, der godt kunne ønske sig flere plejefamilier, der kan aflaste internatet.

- Kattekillinger er søde, lige indtil de bliver ni uger. Så bliver verden meget større, og de fylder noget mere og begynder at undersøge møbler og gardiner. Derfor skal der lyde en meget stor tak, til alle de plejefamilier, der har givet en stor del af deres fritid og hjem, for at være med til at redde alle disse skønne killinger. Men vi har selvfølgelig forståelse for, at folk ikke kan have dem, når de skal på juleferie.

"Hjerteløst og utilgiveligt"

Alene i år har internatet i Roskilde modtaget 699 katte. Henrik Hertz fortæller, at tallet er stigende, og at mange af de katte, som internatet modtager, er killinger, der er blevet dumpet af deres ejere.

- Vores erfaringer, at hvis folk neutraliserede (sterilisation og kastration, red.) deres katte, så fik de heller ikke alle de her killinger. Det er jo det, der vokser dem over hovedet og skaber panik. De dumper dem alle mulige tilfældige steder. Enten i naturen, på rastepladser eller containerpladser. Det er fuldstændig hjerteløst og utilgiveligt, siger Henrik Hertz.

Udover katte har Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde i år modtaget 150 hunde, 161 kaniner, 39 marsvin og 169 andre dyr.

Ifølge Henrik Hertz skyldes det høje antal kaniner, at man tilbage i efteråret modtog 46 kaniner i forbindelse med en sag om vanrøgt af de små pelsede dyr.

Du kan se billeder af de mange katte, som man kan adoptere fra Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde HER.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik