Intern redegørelse: Forvaltning fejlede i skandaleramt byprojekt

Forvaltningen i Frederikssund fik en uge til at læse 1.600 siders aftalekompleks om opførslen af Vinge, inden politikerne skrev under. Det kritiserer flere eksperter nu.

En intern redegørelse om det fejlslagne byprojekt Vinge Centrum, der sammen med byen Vinge skulle huse 20.000 indbyggere i Frederikssund kommune, viser nu, at forvaltningen ikke levede op til sine forpligtelser i forbindelse med aftalen om Vinge Centrum.

Det erfarer DR P4 København.

Redegørelsen beskriver blandt andet, at forvaltningen først fik det 1600 sider lange aftalekompleks om opførelsen af Vinge Centrum, en uge inden det skulle skrives under. Og derfor kunne embedsmændene i kommunen heller ikke nå at sætte sig ind i materialet, inden borgmesteren underskrev aftalen med firmaerne AP Ejendomme og MT Højgaard. 

Men sådan et forløb er langt fra normalt.

Det vurderer Bent Greve, professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet.

- Man må regne med, at en forvaltning læser materialet igennem og spørger ind til, hvis der er noget, den ikke synes er i orden, siger Bent Greve til DR P4 København, og fortsætter:

- Jeg håber ikke det er normal praksis. Jeg går ud fra at man i en kommune altid vil gennemse materialet selv. Selvfølgelig skal man stole på sine rådgivere, men man skal også have en egenvurdering af om det, man nu går ind til, er i orden, siger Bent Greve til DR P4 København. 

Han bakkes op af Roger Buch, kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

- Jeg tror, det er noget, man aldrig ser, at en kommune kaster sig ud i det her uden at have sat sig grundigt ind i tingene, siger han til DR P4 København.

Hverken kommunaldirektør Ole Jacobsen eller borgmester John Schmidt Andersen (V) vil udtale sig, da redegørelsen er en del af en lukket dagsorden på et byrådsmåde onsdag aften.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik