Intens kamp mod oversvømmelse i Nordsjælland

Beredskabsstyrelsen kæmper for oversvømmelsestruet ejendom ved Hillerød.

Beredskabsstyrelsen og Hillerød Brandvæsen kæmper tirsdag fortsat for at redde en gård fra en stor, lokal oversvømmelse i Gørløse mellem Hillerød og Frederikssund.

Det oplyser beredskabschef i Hillerød Kommune Morten Schou til TV 2 Lorry.

Klik her for at se flere billeder fra Local Eyes

Indsatsen startede mandag eftermiddag, og frivillige fra Frederikssund-Halsnæs Redningsberedskab og Egedal Redningsberedskab samt mandskab fra Falck i Hillerød har alle deltaget i arbejdet med at pumpe vand væk fra landejendommen.

Arbejdet har blandt andet medført, at visse veje i området var afspærrede mandag aften.

- Vi fik åbnet alle vejene i nat. Vi holder selv i et spor på Roskildevej, som er en ret trafikkeret vej, og der er gang i trafikken nu, så vi skal lige være opmærksomme på sikkerheden. Vi kommer nok til at pumpe det meste af formiddagen også, siger beredskabschef Morten Schou til TV 2 Lorry.

Han forklarer, at oversvømmelsen er opstået på grund af nogle defekte afløb, som har gjort, at store mængder vand fra omkringliggende landejendomme er løbet ned til ejendommen i Gørløse.

- Søen omkring ejendommen er noget, der ligner 200 gange 300 meter. Vi har nu sænket vandstanden i søen med cirka 5 centimeter, og vi har fået noget tung materiel fra beredskabsstyrelsen, siger Morten Schou og fortsætter:

- Hillerød Brandvæsen fik meldingen i går eftermiddag. Vi satte ind med akut hjælp tidligt på aftenen. Vi har nu fået fjernet vandtrykket, der truede huset. Vi har lagt op mod 500 meter slanger, så vi kan lede vandet mod Havelse Å.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik