Institutionsleder siger nej til bøn om flere børn på stuerne

Det er uvist, om vuggestuer i København frivilligt vil øge antallet af børn på stuerne for at løse det akutte problem med mangel på institutionspladser i kommunen.

Der er akut mangel på institutionspladser til de allermindste københavnere. 

Et flertal i Børne- og Ungdomsudvalget besluttede onsdag at spørge omkring 40 vuggestuer, om de frivilligt vil øge antallet af børn fra 12 til 14 per stue for at finde i alt 200 ekstra pladser her og nu.

Spørgsmålet er dog, om man kan få vuggestuerne med på den idé. 

Nej tak til flere børn

En af de institutioner, der formentlig snart modtager Københavns Kommunes bøn om at tage flere børn ind på stuerne, er Barnets Hus på Amerikavej på Vesterbro. Her vil svaret blive "nej tak".

- For os spiller det ikke i forhold til, hvad jeg synes, jeg kan stå inde for. Vi har hele tiden talt om gennemsnitsnormeringer, og hvad der er det bedste, og vi har allerede presset den, fortæller Maybritt Larsen, der er institutionens leder. 

Tidligere på måneden forsøgte Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen (Soc.dem.) at skaffe politisk opbakning bag et forslag om at tvinge flere børn ind i de vuggestuer, der har plads.

Det lykkedes ikke, og derfor kom han onsdag istedet med en appel til institutionerne.

- Jeg håber meget, at de københavnske institutioner vil være med til at løfte det fælles ansvar i den her opgave. 

Ekstra penge til ekstra børn

Københavns Kommune lover, at der følger ekstra penge med børnene, men ifølge lederen af Barnets Hus er det nemmere sagt end gjort at øge antallet af børn på en stue.

- Min største bekymring er, at vi på dage med fravær ikke kan give børnene det, som de skal have for at trives og lære og udvikle sig, lyder det fra Maybritt Larsen. 

Det har i dag ikke været muligt for TV 2 Lorry at få et interview med Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen.

Det har heller ikke været muligt at få udleveret en liste med navne på de omkring 40 institutioner, der vil blive bedt om frivilligt at tage flere børn ind på stuerne.

Institutionsleder Maybritt Larsen fortæller, hvorfor hun synes, det er en dårlig idé med flere børn i vuggestuen. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik