Institution får videoovervågning på legeplads

I Hillerød Kommune vil legepladsen hos institutionen Myretuen i Skævinge snart være videoovervåget døgnet rundt. En konsekvens af hærværk.

Cigaretskodder, knuste flasker og ødelagte bænke og blomster.

Det var, hvad personalet Myretuen i Skævinge en mandag morgen mødte op til, efter at flere formegentligt unge mennesker havde brugt institutionens legeplads til fest weekenden over.

quote De her daginstitutioner er for vores helt små børn - det skal ikke være en festplads, hvor man drikker øl og ryger cigaretter.

Mette Thiesen, Byrådsmedlem, Hillerød, Nye Borgerlige

Som konsekvens af de ubudne gæsters hærgen har et flertal i Hillerød Kommunes byråd nu valgt at opsætte videoovervågning på legepladsen.

Det skriver sn.dk om beslutningen, der kun blev stemt imod af SF'eren Rikke Macholm.

- Vi bruger pengene på en forkert måde. De penge, der er sat af til denne videoovervågning synes, jeg vi skal bruge på at etablere et sted at være for de unge i Skævinge, siger hun til avisen.

quote Vi bruger pengene på en forkert måde. De penge, der er sat af til denne videoovervågning synes, jeg vi skal bruge på at etablere et sted at være for de unge i Skævinge

Rikke Macholm, Byrådsmedlem, Hillerød, SF

Modsat Rikke Macholm stemte resten af byrådet for forslaget med videoovervågning på legepladsen. Kommunen vil derudover benytte erfaringerne fra overvågningen til at overveje, om der skal sættes kameraer op på andre kommunale ejendomme, der er plaget af hærværk.

- Vi skal ikke lave knæfald for dem, der går og ødelægger vores ting. De her daginstitutioner er for vores helt små børn - det skal ikke være en festplads, hvor man drikker øl og ryger cigaretter, siger Nye Borgerliges Mette Thiesen til sn.dk.

Kameraovervågningen koster 60.000 kroner at etablere, og det vil koster 12.000 kroner årligt at drive overvågningen.

Samtidig vil byrådet tillade, at lågen ind til legepladser kan låses - stik imod princippet om, at legepladserne skal kunne bruges af andre i kommunen, også når børnehaverne og vuggestuerne er lukkede.

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik