Københavns Rådhus Foto: Anders Kristensen / Scanpix

Ingen udbud til virksomheder der snyder i skat

I København skal virksomheder, der snyder med skatten, ikke have mulighed for at deltage i offentlige udbud. Kommunen skal have et særligt certificeringsmærke.

Et flertal af partierne i Københavns Økonomiudvalg har besluttet, at kommunen skal gøre en ekstra indsats for at spotte virksomheder, der ikke spiller efter skattereglerne.

Københavns Kommune er Danmarks største arbejdsplads. Med et årligt budget på næsten 50 milliarder kroner følger et stort ansvar for at sikre en god forvaltning af de mange penge.

- Vi skal som kommune gøre det klart, at vi på ingen måde tolererer skattesnyd. Københavnerne skal kunne betale deres skat og vide med sikkerhed, at kommunen ikke går direkte ud og investerer samme skattekroner i virksomheder, som gør alt hvad de kan for ikke at betale deres skat, siger Ninna Thomsen, der er Sundheds- og Omsorgsborgmester (SF) i København.

Læs også Albertslund Kommune går forrest med skattely-politik

Ordning kendt fra England

Vi skal som kommune gøre det klart, at vi på ingen måde tolererer skattesnyd. Københavnerne skal kunne betale deres skat og vide med sikkerhed, at kommunen ikke går direkte ud og investerer samme skattekroner i virksomheder, som gør alt hvad de kan for ikke at betale deres skat.

 Ninna Thomsen, Sundheds- og Omsorgsborgmester (SF) i København.

Københavns Kommune skal udvikle et certificeringsmærke, som skal gøre det muligt at gennemskue og ekskludere virksomheder, som ikke overholder skattelovgivningen eller benytter sig af skatteunddragelse.

Idéen om certificeringsmærke er allerede kendt i England, hvor virksomheder kan blive akkrediteret med henblik på at skabe større gennemsigtighed omkring deres skattemæssige bidrag til samfundet.

Forslaget om et certificeringsmærke tager udgangspunkt i Albertslund Kommunes indledende arbejde sammen med Dansk Standard, som Københavns Kommune med beslutningen i Økonomiudvalget forventes at blive en del af fremadrettet.