Ingen tiltale mod drenge sigtet for gruppevoldtægter i Kokkedal

Anklagemyndigheden vurderer, at der ikke er stærke nok beviser til at drengene ville blive dømt ved en domstol.

Nordsjællands Politi har besluttet, at der ikke skal rejses tiltale mod syv unge mænd i alderen 15-17 år, som var sigtede i en sag fra Kokkedal, hvor flere piger tidligere på året anmeldte, at de var blevet voldtaget.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse fredag.

Drengen blev henover sommeren sigtet for voldtægt af flere unge piger i Kokkedal. Pigerne var i alderen 13 til 16 år, da overgrebene angiveligt fandt sted.

I pressemeddelelsen forklarer anklagemyndigheden hos Nordsjællands Politi, at de har valgt ikke at rejse tiltale, da de har vurderet,  at drengene formentlig ikke ville blive fundet skyldige ved domstolene.

- Der er ingen tvivl om, at pigerne har oplevet, at deres grænser er blevet overskredet og, at de har oplevet det, der er sket, som et overgreb. Det er imidlertid ikke tilstrækkeligt til, at en domstol vil fastslå, at der er sket noget strafbart, udtaler advokaturchef Marianne Gjedde-Nielsen i pressemeddelelsen.

Anklagemyndigheden understreger, at de i deres vurdering skal tage hensyn til både de oplysninger, der taler for, og de oplysninger, som taler imod, at en mistænkt er skyldig. Derudover gælder der det princip, at enhver rimelig tvivl skal komme den tiltalte til gode, lyder det.

- Som anklager skal man udover enhver rimelig tvivl kunne bevise, at en tiltalt er skyldig. Det mener jeg ikke, at vi vil være i stand til i denne sag, blandt andet fordi der ikke er fundet objektive beviser som for eksempel lægelige oplysninger eller andre tekniske beviser, der støtter den ene forklaring frem for den anden, siger Marianne Gjedde-Nielsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik