Foto: Asger Ladefoged - Scanpix

Ingen straf fra Producentforening: Krænkelser sket i fortiden

Krænkelser på Zentropa lægger ikke op til sanktioner fra Producentforeningen, siger direktør.

Zentropa skal ikke frygte sanktioner fra Producentforeningen, branche- og arbejdsgiverorganisationen for danske indholdsproducenter.

Det siger direktør i Producentforeningen Klaus Hansen.

Udtalelsen kommer, efter flere kvinder er stået frem med historier om ydmygelse, mobning og sexchikane under deres ansættelse på det danske filmselskab Zentropa. 

Læs også Numseklask forbudt hos Zentropa: Aalbæk overvejer fremtiden

Det skriver Ritzau.

- Det er selvfølgelig ubehagelig læsning.

- Men den nuværende ledelse i Zentropa har været ude og meddele, at de har taget nogle beslutninger om en ændret ledelsesstil, som skal sikre et godt arbejdsmiljø, siger Klaus Hansen.

Sket i fortiden

Fordi krænkelserne, som blandt andet blev beskrevet af ni kvinder i Politiken lørdag, er sket i fortiden, vil Producentforeningen ikke løfte pegefingeren over for Zentropa, siger Klaus Hansen.

- Vi har valgt at være fremadrettet.

- Men hvis der er sket nogle ting, som berettiger til at føre en sag, så vil jeg opfordre til, at den pågældende person går til sin fagforening, som så må tage den med os, siger han.

Producentforeningen lagde i slutningen af oktober op til en debat om det psykiske arbejdsmiljø i den danske filmbranche sammen med Dansk Skuespillerforbund. 

Læs også Zentropa: Vi skal ikke have en kultur med klask som straf

Dialogen skal ifølge Klaus Hansen gerne resultere i udfærdigelsen af nogle værktøjer, som Producentforeningens medlemsvirksomheder kan bruge til at sikre et godt psykisk arbejdsmiljø.

- Det kan både være et sæt ordensregler, om hvordan man opfører sig, men også noget der sikrer, at dem, som føler sig krænket, får en god mulighed for at få behandlet deres sag, siger Klaus Hansen.

Fredag meddelte Zentropa, at de omstridte numseklask, som Peter Aalbæk i flere år har uddelt, ikke længere tillades.

- Det skal ikke være en kultur på Zentropa at give eller modtage klask som belønning eller straf, uanset om det for alle parter opleves som sjovt, skrev Zentropa i en pressemeddelelse.