Min mening: Ingen skal tvinges til at sove på gaden

Ingen skal tvinges til at sove på gaden, lyder det fra Jacob Rabjerg, Kristendemokraterne, der fremhæver problemet ved manglende herbergspladser i hovedstadsområdet

Af Jacob Rabjerg, folketingskandidat for Kristendemokraterne i Københavns Omegns Storkreds

Den vigtigste grund til, at jeg stiller op til folketinget for Kristendemokraterne, KD, er, at jeg mener, at alle mennesker har en unik værdi.

Derfor er det også særlig vigtigt for mig at kæmpe for de udsatte i vores samfund. Mennesker, der er hjemløse eller måske lider af et misbrug, kan hurtigt komme på kanten af samfundet. Jeg mener, at vi som samfund har en særlig forpligtigelse til at hjælpe de mest udsatte i vores samfund.

MIN MENING - PÅ VEJ MOD VALG

Frem mod det kommende folketingsvalg har TV 2 Lorry givet spidskandidater for alle partierne i storkredsene i Hovedstadsområdet mulighed for at komme til orde med holdninger og meninger.

Under overskriften "Min mening" skriver kandidaterne indlæg, som kan danne grundlag for en debat med andre kandidater og vælgere.

Den sociale indsats skal styrkes

I hovedstadsområdet er det et stort problem, at der mangler herbergspladser i vintermånederne. Det er selvfølgelig også et problem andre steder i landet - men særligt i hovedstadsområdet fordi mange hjemløse holder til her.

Jeg vil derfor arbejde for at sikre, at ingen skal tvinges til at sove på gaden.

I første omgang handler det om at få lavet flere pladser på herbergerne, men i lige så høj grad om, at den sociale indsats skal styrkes. Vi skal sikre, at de som er kommet på kant med samfundet hjælpes ind i fællesskabet igen. Derudover er at det afgørende, at vi i højere grad sikrer, at udsatte får den nødvendige hjælp, så de slet ikke falder ud i første omgang.

Kæden må ikke knække

Den primære årsag til at arbejde med de udsatte er, at mennesker har værdi. Men det er også en styrkelse af samfundet som helhed, at vi ikke har så mange mennesker, der falder udenfor.

Man siger, at en kæde ikke er stærkere end det svageste led, og sådan er det også for et samfund.

Derfor skal vi hjælpe de svageste i hovedstadsområdet, fordi det er mennesker med en unik værdi, og fordi det styrker samfundet som helhed.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik