Ingen retssag mod festival

Det sidste juridiske punktum oven på ulykken på Roskilde Festival i 2000, hvor ni unge mænd mistede livet, er efter alt at dømme blevet sat, skriver DAGBLADET Roskilde.

Ifølge festivalledelsen har en svensk familie, som var den sidste af de berørte familier, valgt at frafalde deres krav om, at Højesteret skulle tage stilling til, hvem der havde ansvaret for, at katastrofen indtraf under koncerten med Pearl Jam på Orange Scene.
- Fra vores synspunkt betyder det, at alt det, der har været oppe at vende i retssystemet i forbindelse med ulykken, nu er afsluttet, siger Esben Danielsen, Roskilde Festivals udviklingschef og tidligere talsmand.
Østre Landsret har tidligere afvist en sag anlagt af fire familier, deriblandt den svenske familie, og i 2007 sagde Højesteret nej til, at en jysk familie kunne få ført en tilsvarende sag.
Roskilde Festival har gennem årene tilbudt økonomisk støtte til de efterladte til dækning af begravelsesomkostninger, rejseudgifter og psykologbistand og udbetalte så sent som sidste år beløb til en af de berørte familier.
- Lige meget hvordan man vender og drejer det, er det en ulykkelig sag. Men det er vigtigt for alle, at den nu er landet på en måde, hvor vi kan komme videre, siger Esben Danielsen.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den svenske families advokat, Tyge Trier.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik