Ingen penge til sex på Gasværket

Gasværket i København afsluttede den seneste sæson med millionoverskud. Mindre end et år senere må teatret aflyse spektakulært gæstespil "af økonomiske grunde".

Gasværket præsenterede ved udgangen af den seneste sæsonen et overskud på knap tre mio. kr. Fredag meddelte teatret, at det af "økonomiske grunde" må aflyse forestillingen "Sex".

Stykket skulle have været sæsonens sidste med premiere den 28. maj.

"Sex" var et planlagt gæstespil af selskabet Holland House og bød på en rolleliste med navne som Dejan Cukic, Tammi Øst, Ellen Hilingsø, Lotte Andersen, Christian Tafdrup og Laura Christensen.

Jakob F. Schokking, kunstnerisk leder af Holland House, siger til Ritzau, at formalia i forbindelse med aflysningen er forhandlet på plads. Således er skuespillerne sikret den økonomiske kompensation, som de har krav på.

Schokkings teater så dagens lys i 1988, da det netop i det daværende Østre Gasværk præsenterede operaen "Holland House".

- Det ville have været en værdig afslutning på Gasværkets sæson at præsentere "Sex" i et stort teaterrum, hvor vi kunne forstærke oplevelsen med vand, videoprojekter og andre elementer, forklarer Jakob Schokking.

Holland House indgår i gruppen af såkaldte projektteatre, som efter hans opfattelse får stadig vanskeligere vilkår.

- I henhold til reglerne kan vi kun komme ind på Gasværket og andre etablerede teatre, hvis de tager os ind som gæstespil. Loven forbyder co-produktion, og det er fjollet, at de forskellige typer teatre således holdes indelukket i hver sin bås, når vi virkelig kunne berige hinanden.

Ifølge Jakob Schokking er denne tilstand også resultatet af en kulturpolitik, som han stiller sig meget kritisk til.

- Fordi den låser teatre som vores fast i beskedne fysiske rammer, mens de etablerede teatre på grund af resultatkontrakter og økonomisk styring i stadig højere grad begynder at ligne rene underholdningsvirksomheder, mener han.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik