Ingen overnatning til 10.000 under klimatopmøde

København mangler 10.000 overnatningspladser til klimatopmødet. Arrangørerne af det alternative klimatopmøde, Klimaforum09, frygter overnatningskaos.

En kold bænk i frostvejr er ikke noget rart sted at sove. Men arrangørerne af det alternative klimatopmøde, Klimaforum09, frygter at omkring 10.000 deltagere til klimatopmødet ikke kan få overnatning under topmødet i København til december. Derfor retter Klimaforum09 nu en kritik af Københavns Kommune for ikke at tilbyde deltagerne overnatning i kommunens idrætshaller eller skoler.

"Københavns Kommune må tage større ansvar end den har gjort", siger Hans-Henrik Samuelsen, programansvarlig for Klimaforum09, til TV2/Lorry.

Klimaforum09 er støttet af regeringen med 8 millioner kroner og af Københavns Kommune med 2 millioner kroner. Det bliver afholdt i DGI Byen, hvor græsrødderne skal diskutere nogle af de samme problemstillinger, som statslederne til topmødet i Bella Center. Men deltagerne til det statslige klimatopmøde lægger beslag på alle hotelværelser i København, Sydsverige - faktisk helt til Møn på Sydsjælland. Flere københavnske hoteller og vandrehjem, som TV2/ Lorry har kontaktet, er faktisk overbelagte.

Det er Udenrigsministeriet, der koordinerer overnatningen i forbindelse med topmøderne. Og både Udenrigsministeriet og Københavns Kommunes økonomiforvaltning anerkender problemet og er indstillede på at finde løsninger. Men de giver ingen løfter til Klimaforum09.

I sidste instans frygter Klimaforum09, at deltagerne skal sove på gaden eller i parker. Derfor håber de, at Udenrigsministeriet og Københavns Kommune kan finde en løsning.

"Det er jo december, så det er koldt - og vi ved ikke, hvor folk skal være.", siger Hans-Henrik Samuelsen til TV2/Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik