Ingen Gucci og pirattaxa: Politiet giver festivalråd

Når man pakker for at tage på festival, så er der fem gode råd fra politiet, man med fordel kan tage med i tasken.

Festivalsæsonen er i gang. Og de fleste gæster husker formentlig billetten, ørepropperne og teltet, men der er også nogle gåde råd, det er godt at have med, når man er på festival. 

Nordsjællands Politi har fem gode råd til festivalgæsten. Serveret med en god gang humor. 

- Til at hjælpe med at formidle budskabet har vi lånt et par citater hist og pist fra nogle berømte borgere, der har haft deres gang i Nordsjælland, skriver Nordsjællands Politi på Twitter. 

Råd nummer et:

Lad pelsen og Gucci-skoene blive derhjemme og ikke i teltet, anbefaler politiet. Alle værdigenstande, der er med på festival, skal der være styr på:  

- Hav dem på dig, eller lås dem inde, så dine ting ikke laver en ufrivillig Houdini og bare forsvinder væk herfra, skriver Nordsjællands Politi.

Råd nummer to: 

Hold øje med hinanden - det gælder både personer og telte.

- Hvis du ser noget mistænkeligt, og ikke helt ved, hvad du skal gøre af dig selv, så skal du ikke nøjes med at kigge dig lidt i spejlet og slå tiden lidt ihjel. I stedet skal du underrette festivalvagterne eller politiet på 114, skriver politiet. 

Politiets gode råd - i kort form

① Pas på dine værdigenstande
② Pas på hinanden
③ Hold øje med dine drikkevarer og din væskebalance
④ Drop pirattaxaen
⑤ Giv lyd en gang imellem til dem derhjemme

Kilde: Nordsjællands Politi

 

Råd nummer tre: 

Drik alkohol med fornuft og stil ikke din drink et sted, hvor andre - mod din vilje - kan hælde noget i den. 

- ..når huden glinser, fordi det er hot udenfor, og du sveder og drypper, mens varmen trykker, så husk lige at indtage ikke-alkoholiske væsker. Også selvom du mest af alt gerne vil poppe den dyreste champagne, skriver Nordsjællands Politi. 

Råd nummer fire: 

Undgå at køre med pirattaxa.

- Selvom chaufføren muligvis siger ”Smid tasken om bagi – læn dig tilbage”, så sig pænt nej tak. For en pirattaxa kan være et sted, hvor der ikke er regler, og du ender måske med at betale overpris til en chauffør uden kørekort, skriver Nordsjællands Politi.

Råd nummer fem: 

Ring hjem.

- De har fulgt dig i alt, selv da du faldt, så giv dem ro i sindet og sørg for, at de ikke skal sidde med Sade's "by your side" på repeat og bekymre sig om dig, skriver politiet. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik