Influenza-angreb det værste i årevis

Danmark er i disse dage ramt af et så massivt influenza-angreb, at vi ikke har set noget lignende siden svineinfluenzaen i 2009. Det skriver politiken.dk.

Ifølge formand for Region Hovedstadens influenzaudvalg Jens Lundgren har vi haft mindre udbrud de seneste år, men ikke af samme kaliber som det, der hærger landet i øjeblikket.

- Der er desværre også nogen, der er blevet indlagt på intensivafdelinger som følge af julens influenza, siger Jens Lundgren til politiken.dk.

Det er især i hovedstadsregionen, at mange har været syge i julen. Her måtte vagtlægen og akuttelefonen 1. juledag tilkalde ekstra mandskab for at tage imod de mange henvendelser fra syge borgere.

Ifølge DR Nyheder var antallet af opkald til lægevagten i hovedstaden på et tidspunkt oppe på 250 opkald i timen, og det var primært influenzapatienter, der ringede.

Også i andre dele af landet har der været flere henvendelser og travlhed på akuttelefonerne.

Statens Serum Institut advarede 27. december om en øget forekomst af sæsoninfluenza, men understregede også på sin hjemmeside, at der ikke var tale om nogen egentlig influenzaepidemi.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik