Indsatsleder: Brand i Høje-Taastrup er formentlig påsat

Østsjællands Beredskab overvåger stadig det tidligere TDC testcenter i Høje-Taastrup, hvor der søndag opstod brand.

Østsjællands Beredskab er stadig til stede ved Postgade i Høje-Taastrup, hvor der søndag aften opstod brand. 

- Det ulmer stadig i kælderen dernede, så vi har stadig en bil holdende derude, for at overvåge det, siger Lars Andersen, indsatsleder, Østsjællands Beredskab. 

Branden opstod i et tidligere TDC testcenter, der ikke længere er i brug. Østsjællands Beredskab fik meldingen klokken 19.43, og der var både ild i en glasfiberbygning og i en kælder. 

- Der var en væskebrand i kælderen. Hvis du forestiller dig, de orange kegler, der bliver brugt til at spærre af ved vejarbejde, så var der et helt lydstudie i kælderen, der var bygget op af dem, og når de smelter, så opstår der noget, der minder om væskebrand, forklarer Lars Andersen, indsatsleder, Østsjællands Beredskab. 

Advarsel om kraftig røg

På grund af kraftig røg fra branden, blev der søndag aften udsendt en beredskabsmeddelelse om, at folk skulle holde sig indendøre og lukke vinduer og døre i områder ved Ishøj Landsby og Hundige. Men omkring klokken 22.00 blev varslingen afblæst, fordi røgen ikke længere udgjorde en risiko for beboerne. 

Det er endnu ikke fastslået, hvordan branden er opstået, men: 

- Den er formentlig påsat. Det er ubenyttet bygning uden strøm, så vi formoder, den er påsat, siger Lars Andersen, Østsjællands Beredskab.  

Branden er stadig ikke helt slukket, og der er mandskab på stedet for at overvåge stedet. 

- Nu skal vi tale med kommunen og bygningsejeren om, hvad det næste skridt er, siger Lars Andersen. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik