Indsatsen for udsatte stofbrugere skal forbedres

Et enigt socialudvalg i Københavns Kommune har besluttet at igangsætte en undersøgelse, så forholdene for udsatte stofbrugere bedst kan styrkes.

Foto: TV 2 Lorry

Borgere, brugere, medarbejdere og organisationer skal alle tages med på råd, når Socialforvaltningen i Københavns Kommune igangsætter en undersøgelse for at få forberedet forholdene for udsatte stofbrugere.

Udsatte stofbrugere i København lever et hårdt liv, så det er helt oplagt at få klarlagt, hvordan vi styrker en indsats målrettet dem.

Mia Nyegaard, Socialborgmester, København, Rad. V.

Som et led i kommunens budgetaftale for 2019 blev der fremsat et ønske om at undersøge, om den nuværende indsats for udsatte stofmisbrugere kan styrkes  - og det er nu blevet vedtaget.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Det er altid vigtigt at få input til, hvordan forvaltningen kan hjælpe københavnerne med sociale udfordringer bedre. Udsatte stofbrugere i København lever et hårdt liv, så det er helt oplagt at få klarlagt, hvordan vi styrker en indsats målrettet dem, siger Radikale Venstres socialborgmester Mia Nyegaard.

Læs også Kaos på H17: Stofbrugere på gaden i stedet for i fixerum

I forbindelse med ønsket om forbedringer på området vil mulighederne for at oprette nye stofindtagelsesrum som tilføjelse til de nuværende H17 og Skyen på Vesterbro blive undersøgt.

Jeg håber, at alle borgere, brugere, eksperter og andre interesserede deltager i undersøgelsen. Alle input er vigtige, for at vi får de bedst mulige forhold for stofbrugerne i et godt samspil med de omkringliggende omgivelser.

Mia Nyegaard, Socialborgmester, København, Rad. V.

Hvis man ønsker at deltage i undersøgelsen kan det gøres på kommunens hjemmeside på linket her.

Fordele og ulemper ved eventuelle nye stofindtagelsesrum vil også blive inddraget i den endelig afrapportering, selvom det er langt fra sikkert, at det ender med flere stofindtagelsesrum.

Undersøgelsen vil også afdække, hvor omfanget af stofbrug - og dermed også generne ved det - er størst. Der bliver fokuseret på det stofmisbrug, der foregår på gadeplan og i særlig grad på Vesterbro, Sundholm, Nørrebro og Nordvest.

- Jeg håber, at alle borgere, brugere, eksperter og andre interesserede deltager i undersøgelsen. Alle input er vigtige, for at vi får de bedst mulige forhold for stofbrugerne i et godt samspil med de omkringliggende omgivelser. Derfor undersøger vi i øjeblikket hele stofscenen. Spørgeskemaundersøgelsen er en del af det arbejde, og jeg håber som sagt, at rigtig mange københavnere vil deltage, siger borgmester Mia Nyegaard.

Læs også Opråb efter overdosis-dødsfald: Fixerum til andre bydele end Vesterbro

D. 12. december 2018 er der møde i Socialudvalget, hvor der er en temadrøftelse om stofmisbrugsområdet på dagsordenen, og fra d. 11. december 2018 til d. 8. januar 2019 vil Socialforvaltningens samlede afdækning blive sendt til ekstern høring. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik